Politsei kuulutas endise jäägrikompanii nõuniku Hillar Mardo esmaspäeval elukaaslase palvel tagaotsitavaks, sest Mardo on koos kahe kaaslasega kümmekond päeva teadmata kadunud.

Kunagine Pullapää jäägrikompanii jurist-nõunik Hillar Mardo jäi kadunuks reedel, 23. aprillil, kui ta sõitis Kohilast enda baarist Pärnusse. Mardo kaaslasteks olid mustlasverd Marek Keimonen (25) ja endine jääger Viljar Vahesalu (24). Meeste tühi auto leiti seismas Pärnus surnuaia juurest.

Mardo kaitses Vahesalut möödunud aastal Tallinna linnakohtus Kohilast pärit pangaröövli Mart Nippmani protsessil. Pangaröövlite autojuhiks olnud Vahesalut karistas kohus tingimisi vanglakaristusega.

Auto leiti Pärnust

26. aprilli õhtul leiti Tallinnas elava ja kauplust pidava Keimoneni 80. aastate keskelt pärit Volvo seismas Pärnust surnuaia juurest, kus auto oli seisnud juba paar päeva.

Auto uksed olid korralikult suletud, jättes politseinikele mulje, et mehed olid sealt kuhugi edasi sõitnud. "Ühtegi verejälge või muule kuriteole viitavat asja masinal polnud," ütles Pärnu kriminaalpolitsei komissar Uno Reedik.

Auto leidmise järel pöördusid Keimoneni ja Vahesalu omaksed meeste leidmiseks kohe politseisse. Mehi otsivad nii Pärnu kui ka Rapla kriminaalpolitsei. "Midagi on halvasti, sest Marek pole varem niimoodi kadunud. Ta mobiiltelefon on välja lülitatud," ütles abikaasa Katrin Keimonen, kellel on mehega kaks väikest last. "Mees tundis Mardot viimased pool aastat ja käis tal aeg-ajalt külas. Ka reede õhtul läks ta sinna ning ma arvan, et ta läks vabatahtlikult nende autojuhiks."

"Ma ei saa sellest loost enne paari päeva täpsemalt rääkida," ütles politseikomissar Reedik. Sama väitis Rapla kriminaalpolitseinik Kaidi Aasa. "Mul on paar versiooni, kuid arusaadavail põhjusil ei saa neist avalikult rääkida. Paari päeva pärast oleme targemad," ütles Aasa.

Laste emal oletused

Mardo elukaaslase, Raplas õpetajaametit pidava Kersti Saadlo sõnul sundis teda politseisse pöörduma kahtlus, et 27. aprillil oma 32. sünnipäeva tähistanud mehega on midagi halba juhtunud.

"Tema mobiiltelefon on kogu aeg välja lülitatud. See pole ju normaalne," ütles Saadlo.

"Mul on paar oletust, kuid inimestega sel teemal vesteldes pole ma kaugemale jõudnud. Politsei ütleb mullegi, et paari päeva pärast ollakse targemad," lausus Saadlo.

Baaripidamise kõrvalt mööbliäriga tegelenud Mardo elukaaslane keeldus ütlemast, kas neid on viimasel ajal ähvardatud. "Mulle võib sellest kahju tulla," ütles Saadlo, kellel on Mardoga kaks last. Mardo ise on väitnud, et teda jälitati seoses jäägrite juhtumistega .

Mardo hea tuttav, endine jäägripealik Asso Kommer keeldus ütlemast, kas ta kohtus kadunud sõbraga. "Ma tean seda lugu tõepoolest, kuid pole minu asi ajakirjanikke informeerida," ütles ta.

Politsei ja Saadlo keeldusid kinnitamast väidet, nagu olnuks Mardo rahalistes raskustes. Põhikooli haridusega Mardot tuntakse endise Pullapää jäägrikompanii jurist-nõunikuna.