Üleujutusala suurenemise vältimiseks jätkab linn koostöös päästekeskusega vee väljapumpamist Supilinna tiigist, liikluseks suleti täna vee alla jäänud Ihaste tee, teatas Tartu linnavalitsus.

Linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haagi sõnul läheb Supilinna tiigist vee ümberpumpamine linnale maksma umbes 7000 krooni päevas. "Kui siia lisada veel üleujutatud tänavate tugevdamiseks ja hooldamiseks kuluvad summad, siis tuleb kahjuks nentida, et suurvesi kujuneb tänavu Tartule üsnagi kulukaks," lisas Haak.

Seni pole Haaki sõnul veel keegi Vana Ihaste elanikest, kellele vesi juba ka eluruumidesse tunginud, linnalt asenduspindasid soovinud. Tõusuvee tõttu on liikluseks suletud – välja arvatud kohalikele elanikele – Oa tänav Meloni ja vabaujula vahelisel lõigul, Liiva tänav Ujula ja Emajõe vahelisel lõigul ja Salutähe tänav Varsa-Hipodroomi lõigul. Täielikult on suletud Ranna puiestee Emajõega paralleelne lõik Rannakajaka ristmikul ja Ihaste tee Ihaste põiktänava ja Salutähe vahelisel lõigul.

Linnavalitsuse ettepanekul keelas maavanem Emajõel kestva suurvee ajal mootoriga veesõidukite liiklemise.

Üleujutusest tingitud probleemide korral võib tööpäeviti kl 8-18 helistada linna heakorratelefonile 1789. Kui üleujutuse tõttu on tekkinud elu või tervist ohustav olukord, siis tuleks helistada hädaabi numbril 112. Tartu kodulehel asuvast rubriigist saab kontrollida ka oma kodu kõrgust merepinnast, jälgida Emajõe veetaseme seisu ja soovitusi üleujutuse korral: http://www.tartu.ee/index.php?page_id=2725&lang_id=1&menu_id=6