22. märtsi pärastlõunal peatas politsei Kärla vallas Kuressaare–Kihelkonna maanteel kontrollimiseks sõiduauto Opel Vectra. Kontrollimisel selgus, et auto roolis oli alkoholijoobes ja mootorsõiduki juhtimisõigust mitteomav 16-aastane noormees, kirjutab ajaleht Oma Saar.

Peale nooruki viibis sõiduautos veel neli täiskasvanut, kes kõik olid silmnähtavalt purjus. Ühel täiskasvanul oli käes avatud viinapudel.

Selgus, et sõidukis kaasreisijaina olnud isikutest olid kaks autot roolinud alaealise lähisugulased – nimelt istusid tagaistmel tema ema ja isa.

Politseile antud selgitustest ilmnes, et purjus seltskond oli teel Kärlale bensiini ja alkoholi juurde ostma. Noormehe isa väitis, et kuna tema ise oli liiga purjus, siis pani ta rooli oma vähem joobnud poja, et ära hoida liiklusõnnetuse toimumist.

Kuressaare politseijaoskonna pressiesindaja Kristi Mägi ütles, et nii sõidukit juhtinud 16-aastasele noormehel kui ka tema isale määrati karistuseks rahatrahv. “Kui suured need rahatrahvid on, seda politsei kahjuks avalikustada ei saa,” rääkis Mägi.

“Võin vaid öelda, et kuna karistus on tänase seisuga jõustunud, siis vaidlustada pole seda enam võimalik, kuid mis puudutab karistuse suurust, siis seda võivad kommenteerida vaid karistada saanud isikud ise.”