• Otsuse keskturg maha müüa tegi linnavalitsus 12. detsembril 1998. aastal. Avalikkuses ringlesid kahtlused, et keskturgu kasutatakse ja tahetakse ka edaspidi kasutada Keskerakonna varjatud sissetulekuallikana. 28. detsembril 1998. aastal tappis pomm keskturul kolme lapse isa Alar Vetemaa (34), kes oli keeldunud maksmast katuse eest. See ei jäänud viimaseks keskturuga seotud mõrvaks.

• 30. detsembril 1998. aastal kummutas tollane abilinnapea Eve Fink ajakirjanduses väite keskturu kasutamisest Keskerakonna varjatud sissetulekuallikana, pidades oluliseks linnale kuuluva turu kiiret müüki. Keskerakond on oma seotust keskturuga siiani eitanud, kuigi teiste erakondade poliitikud on selles täiesti kindlad olnud.

• Linnavaraameti komisjon tunnistas 1999. aasta 24. mail kahest keskturu aktsiate ostu pakkumisest parimaks Turukaubanduse AS-i pakkumise. Teise pakkumise esitas Rivington Haldus, mille taga võis ajakirjanduse andmetel olla ärimees Meelis Lao.

• Sama aasta juulis olid turu müügi poolt Turukaubanduse AS-ile 26 volikogu liiget ja vastu 22. Turukaubanduse AS pakkus pakkus 100 protsendi keskturu aktsiate hinnaks 16 miljonit krooni ja investeeringuteks nelja aasta jooksul 20 miljonit krooni. Firma osanikeks olid AS Lepla Kaubandus ja OÜ Abring. Neist viimane oli Vadim Polištšuki firma.

• Kuni turu müügini kuulusid kõik 4890 aktsiat linnale.

• 1999. aasta jaanuari algul, pool aastat enne turu müüki, tuli välja, et keskturg on sõlminud rendilepinguid turu kommertsdirektori Vadim Polištšukiga seostatud firmadega AS Dzebet ja OÜ Abringiga. Keskturg kohustus rendilepingu lõppedes hüvitama neile firmadele ligi 10 miljoni krooni suuruse investeeringu. Sarnase lepingu oli keskturg sõlminud ka AS-iga Lepla Kaubandus.

• Kuid see polnud esimene katse turgu müüa. Tegelikult algas keskturu esimene erastamiskonkurss 1996. aastal, kui Tallinnas oli võimul veel Koonderakond. Mati Kebina firma NT Kaubandus tegi pakkumise turg 31 miljoni krooniga ära osta, Tiiu Silvese firma AS Langren pakkus turu eest 30 miljonit. Kuid siis vahetus võim ning pealinna asus juhtima Keskerakond. Keskturu erastamine peatati ning Kebinale näidati koht kätte.