Kalevi veekeskuse direktor Evelin Männikust ütles eile, et enne veekeskuse avamist oli ukse taga lausa järjekord. “Pidime esialgu avama kell üks, kui tervisekaitseinspektsioon lubas iga viie minuti tagant meile loa saata. Reaalselt saime uksed lahti teha kell kaks.”

Männikust tunnistas, et suvehooaeg polegi ujulatele klientide rohkuse poolest parim aeg. “Puudu on praegu tavapärased ujumiskoolid, kes on suvel puhkusel.”

Sama õnnetus uuesti ei juhtu

Üldiselt on ligi 60 protsenti külastajatest suvel välismaalased, ütles Männikust. “Eestlased armastavad puhata siiski linnast väljas ega juhtu ujulasse.” Tema sõnul on Kalevi spaal üldiselt kindel klientuur, kes külastavad õnnetusest hoolimata loodetavasti veekeskust edasi.

Eile kahe pojaga veekeskuse mullivannis mõnulenud soomlanna Pirkko nentis, et juhtunu teda veekeskusest eemale ei peletanud. Tallinna puhkama tulnud Pirkko ütles, et kuna ta Eesti ajalehti ei loe, siis täpset ülevaadet tal juhtunust pole. “Õde saatis vaid sõnumi, et teisipäeval juhtus Kalevi veekeskuses kloorimürgitus, inimesed on haiglas ja et me peaksime ettevaatlikud olema.” Pirkko ei usu, et veekeskuses teist korda sama õnnetus võiks juhtuda. 

Töötaja juhtunust siiani šokis

•• Veekeskuse direktor Evelin Männikust ütles, et nüüdseks ei asu õnnetuse põhjustanud kemikaalid enam lähestikku ja tehnoloogilised lahendused vaadatakse üle. “Tegemist oli lihtsalt väga õnnetu eksimusega.” Männikust ütles, et õnnetuse põhjustanud töötaja oli ohutusnõuetega väga hästi kursis ja koolitas ka teisi. “Senini väga eeskujulik töötaja on praeguseni juhtunust ‰okis. Kahjuks teevad kõik elus vigu, kuid mõnel veal on lihtsalt raskem tagajärg,” arvas Männikust. Kuni uurimise lõppemiseni töötajat lahti ei lasta.