Kohus mõistis Väli (38) süüdi omastamises, kelmuses ja dokumendi võltsimises ning määras talle tingimisi üheaastase vangistuse kaheaastase katseajaga, teatas maakohtu pressiesindaja Kristina Ots Päevaleht Online´ile.

Süüdistuse järgi omastas puuviljade müügiga tegelenud osaühingus Sildest ekspordijuhina töötanud Väli 2006. aasta kevadel tööandja vara ligi 30 000 krooni ulatuses. Pärast enda ametist vabastamist ei tagastanud Väli tööandjale auto suverehve ega sülearvutit. Rehvid ta hiljem siiski tagastas, kuid sülearvuti jäi kadunuks.

Samuti süüdistatakse meest selles, et ta kasutas korduvalt ebaseaduslikult firma kütusekaarti oma isiklikeks vajadusteks erinevatesse sõiduautodesse kütuse tankimiseks.

Välit süüdistatakse ka reisifirmalt Travel in Tours 2007. aasta veebruaris võltsitud garantiikirja alusel Egiptuse Sharm el Sheiki puhkusereisi väljapetmises. Soov Kirjastuses müügimehena töötanud Väli esitas reisi saamiseks kirjastuse nimelt võltsitud garantiikirja. Kui aga reisifirmale reisi eest raha ei laekunud, tuli pettus ilmsiks ning Väli kaotas töö. Reisifirma nõuab Välilt reisi eest 15 461 krooni.

2000. aastal karistas Tallinna linnakohus meest purjuspäi autojuhtimise eest tingimisi üheaastase vangistusega. Päev pärast politseile vahelejäämist lahkus Väli Keskerakonnast ja Tallinna volikogu nõuniku ametist.

1998. aastal süüdistati kunagi Tartus Taru hotelli uksehoidjana töötanud Välit  ka ühe sakslase raha omastamises, kuid teise astme kohus mõistis ta süü tõendamatuse tõttu õigeks.

Viimasel ajal töötas Väli MTÜ Loomade Varjupaik juhatajana.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal ütles, et Jakko Väli pole kunagi olnud Edgar Savisaare nõunik, vaid ta oli Tallinna linnavolikogu avalike suhete nõunik. "Ajakirjandusele meeldib Savisaare nime ekspluateerida ning antud juhul on seda tehtud pahatahtlikult," ütles Toobal.