Tunduvalt kallimaks on restoranides muutunud lisaks toidule ka alkohol. Aasta algusest tõsteti alkoholiaktsiisi kümme protsenti. Juuli alguses tõuseb alkoholiaktsiis veelkord ja kaks korda rohkem kui jaanuaris, vahendasid ERR uudised uudistesaadet "Aktuaalne kaamera".

Vanalinna restoranide tipphooaeg peaks olema alanud. Olde Hansa omaniku Auri Hakomaa sõnul on neil kliente piisavalt, isegi rohkem kui mullu samal ajal. Samas oli Olde Hansa terass täna lõuna ajal inimestest tühi. Viimane hinnatõus oli selles restoranis paar kuud tagasi.

"Mingil määral muudeti lihatoitude hindasid, sest liha hinnad tõusid," märkis Hakomaa.

"No hinnatase on muidugi tunduvalt tõusnud ja kliente on ka mingil määral vähemaks jäänud, aga see on mingi perioodiline asi, sest meil on kevaditi alati vähem kliente," rääkis St Patricku vanem baaridaam Kaija Kängsep.

Lost Continent'i juhataja Andre Matsovi on sellest kevadest saanud alguse tendents, et inimese kohta on ostusummad vähenenud. "See näitab, et inimesed mõtlevad tavatarbimise peale ja teevad neid otsuseid nähtavasti põhjalikumalt," selgitas Matsov.

Kohvik Moskva juhataja Timo Tirsi kinnitusel hakkas neil kliente vähem käima juba mullu mais, vahetult peale pronkssõduri sündmusi, kui inimesed end enam väljas turvaliselt ei tundnud.