“Kolisime siia juba eelmise aasta juunis ning sellest ajast saadik ei ole siin midagi koristatud,” kurtis Laulasmaa elanik Eva.

“Kohalikud oleksid ilmselt valmis selle ise ka ära koristama, kui keegi meile vastavad vahendid annaks ja pärast prügi minema viiks,” lisas ta ja kinnitas, et tema naabruskonnas oleksid mitmedki pered valmis koristamisel kaasa lööma.

Suurem hulk prügi jäi populaarsesse suplemiskohta maha viimase jaanipäeva ajal.

Talgud tulekul

“Eks ilusad ilmad ja puhkajate rohkus on viimasel ajal seda prügi sinna juurde tekitanud, kuid suuremad hunnikud on sinna juba pikema aja jooksul tekkinud,” selgitas Keila vallavanem Kadri Kreisman.

“See ala on tegelikult maastikukaitseala ja selle valitsejaks on Harjumaa keskkonnateenistus, lisaks on hulk kohustusi seal antud riiklikule looduskaitsekeskusele,” lisas ta. Vallavanema sõnul korraldab vald mereäärse puhkepaiga korrastamiseks 11. augustil talgud, millest oodatakse kohalike elanike rohket osavõttu.

Keskkonnateenistus ignoreerib

•• Laulasmaa spaast pool kilomeetrit Klooga poole asuvale liivasele rannaribale loodi eelmisel aastal valitsuse määrusega Laulasmaa maastikukaitseala, mille kaitse-eeskiri lubab külalistel rannaalale minna.

•• Maastikukaitseala valitseja on Harjumaa keskkonnateenistus.

•• Harjumaa keskkonnateenistuse direktor Jaan Pikka selgitas, et maastikukaitsealal on mereäärne maa vaid osaliselt reostatud ning keskkonnateenistus seal tema arvates koristamist organiseerima ei peaks. “Palun meid sellega mitte tülitada,” ütles Pikka. Hannes Krause