Lapsi laulu- ja tantsupeole saatvaid õpetajaid ning maakondade vastutavaid ametnikke tabas külma du‰ina siseministeeriumi teade, et politseinikke lapsi majutavatesse Tallinna koolidesse julgeolekut tagama ei anta.

“Oleme laste pärast väga mures,“ ütles Saare maavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna juhataja Raivo Peeters. “Käisime just Tallinnas kolme kooli üle vaatamas ning kuulsime näiteks, et Nõmme kooli lähedal on narkomaanide kogunemiskoht,” muretses Peeters, kes koordineerib praegu maakondade haridus- ja kultuuriosakondade ühiste probleemide lahendamist.

Peetersi sõnul on politseinikud eelmiste pidude ajal maakondadest kaasa tulnud ning lastel on olnud turvaline olla.

Üleeile said maavanemad siseministeeriumi asekantsleri allkirjaga kirja, et professionaalseid politseinikke koolimajadesse ei jätku. Eile saatis haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas siseminister Jüri Pihlile kirja sooviga, et politsei tagaks laste julgeoleku.

Siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsleri Marek Helmi sõnul peavad maavanemad ja prefektid leidma lahenduse. “Politsei ressurss ei ole kummist, kuid meil on ju ligi 4000 abipolitseinikku, kellel oleks võimalik end näidata,“ lausus Helm. Ta viitas ka sellele, et politseinikud on pärast kevadisi sündmusi kurnatud.