Tez Tour teatas, et tõi Sharm el Sheikhis olevaid turiste koju tagasi eile ja teeb seda ka 12. märtsil. Selle asemel pakub reisifirma puhkust Hurghadas või mõne teise riigi kuurordis. Ka Novaturas teatas, et Sharm el Sheikhi reisid lõpetatakse 5. aprillini.

Leedu välisministeerium hoiatas, et Egiptuse poliitiline olukord on ikka ebastabiilne ja seetõttu ei soovitata kindlatesse riigi piirkondadesse reisida.

Novaturase Eesti sõsarfirma Novatoursi tegevjuhi ja juhatuse liikme Andree Uustali sõnul Eestist startivaid Egiptuse-lende Leedu välisministeeriumi otsus ei mõjuta. „Eesti välisministeerium pole ohuhinnangut tõstnud ja meile teadaolevalt on Leeduga sarnase ametliku teatega välja tulnud ainult Holland eelmisel nädalal,” selgitas Uustal. „Praegu soovitab välisministeerium ohutuse eesmärgil vältida võimalusel reisimist Egiptuse turismikuurortidest väljapoole.”

Päevitamine jätkub

Tema sõnul hoiab turismifirma kõikidel oma sihtkohtadel hoolsasti silma peal ning saab pidevalt operatiivset infot oma partneritelt, esindajatelt kohapeal ja teistestki kanalitest. „Veebruari keskel peatas Novatours julgeoleku kaalutlustel ajutiselt kõik Egiptuse kuurortide piirest väljaminevad ekskursioonid. Praegu jätkub kuurortides tavapärane elurütm, turistid naudivad päikest ja suplevad soojas merevees,” ütles Uustal.

„Jälgime koos meie saatkonnaga Kairo olukorda ning vajadusel täiendame või muudame hoiatusi ja soovitusi,” teatas välisministeerium. Seni on rünnakud olnud suunatud Egiptuse julgeolekujõudude vastu Kairos ja Niiluse delta alal.