Nool sõitis üleeile õhtul koos elukaaslase Kadri ja poeg Robiniga Jontschewi Stuttgardi-lähedasse kliinikusse, kus tegi läbi põhjalikud testid.

"Kui Jontschew oli minu olukorra endale selgeks teinud, soovitas ta võistelda," ütles Erki Nool eile telefonitsi. "Eks ma tundsin isegi, et tervis taastub. Jontschew määras mu 3. mail venitatud kubemelihasele ravikuuri ja rõõmustas koos minuga -- aega veel jätkub!"

Reedel lebas Nool mõnda aega tilguti all ja sai jalga süste, täna tehakse lümfimassaazh ja venitatakse vigastatud lihast, et selle liikumisulatust suurendada. "Kui midagi uut ei juhtu, siis ma võistlen Götzises," kinnitas mullu seal Eesti rekordiga esikohale tulnud 28-aastane atleet heatujuliselt. "Iseasi muidugi, kui heasse vormi ma jõuan minna."

Austria väikelinna saabuvatest konkurentidest Nool veel kõike ei teadnud, aga üht-teist oskas öelda. Maebashi MM-il seitsmevõistluse võitnud poolakas Sebastian Chmara pidi laskma achilleuse kõõlust lõigata ja jätab hooaja vahele. Kindlasti ei osale Götzise kümnevõistluse rekordimees (8736 punkti 1994. aastal) Eduard Hämäläinen (Soome) ja möödunud sügisel Austraalia tippmargi 8490 punktini viinud Jagan Hames. Tõenäoliselt ei nähta rajal ja ringis ainsatki Saksamaa tippu -- kui nad muidugi ei kavalda.

"Maailmarekordimees Dan OBrien küll ei tule, mina arvan, et ta ei võistle tänavu üldse," ültes Nool.

Eestit esindab 29.-30. mail toimuval võistlusel ka Indrek Kaseorg.