“Personaliotsingufirma Fontes koordineerib kogu konkurssi, praegu on testimisel Mart Jesse ja Sulev Raudsepp,” rääkis fondi nõukogu liige Jüri Kaver eile Eesti Päevalehele.

Samuti on Kaveri sõnul kolme kandidaadi hulka välja valitud praegune fondi juhatuse esimees Enno Lelumees.

“Jesse kasuks räägib tugev taust,” rääkis Kaver. “Samas olen teda näinud ainult paberi peal. Teisi tunnen varem. Need kolm kandidaati olid lihtsalt teistest tugevamad.”

Avalduste seast tehti eelvalik 26. juulil, lõplik otsustamine toimub augusti lõpus.

“Fondile on tarvis uut, jõulist ja tegusat juhatust,” ütles teine nõukogu liige Tiit Pahapill.

Kandidaatide nimesid ning taustu ei soostunud ta konfidentsiaalsusnõudele viidates lähemalt selgitama.

“Raske öelda, millised on minu võimalused,” lausus Jesse. “Tean, et mind on lõppvooru valitud.”

Liikluskindlustusfondi puhul on tema sõnul tegemist uue väljakutsega. “Vanade tööülesannete ring on lahendatud,” märkis Jesse. Palganõudmist ta kommenteerida ei soovinud. Ka ei tahtnud ta öelda, millised võiksid olla tema esimesed sammud uuel kohal.

Teine kandidaat juhatusse Lelumees ei soostunud juhatuse valimist üldse kommenteerima, kuna see on nõukogu pärusmaa.

Mart Jesse on Haigekassa juhatuse esimehe Maris Jesse sugulane.

Liikluskindlustuse Fondi välja kuulutatud juhatuse esimehe ja kahe liikme konkursil laekus esimeseks juuliks kuni 13 avaldust.

Liikluskindlustuse Fond on valitsuse moodustatud avalik-õiguslik juriidiline isik. Iga kindlustusandja, kel on õigus tegutseda Eestis liikluskindlustuse kindlustusandjana, võetakse tema taotlusel vastu fondi liikmeks.

Eestis võib liikluskindlustuse lepinguid sõlmida vaid kindlustusandja, kes on fondi liige. Fondi kõrgeimaks juhtorganiks on nõukogu.

Nõukogu kolm liiget nimetab riigikogu, kolm liiget rahandusminister, ühe liikme tarbijakaitse liit ja igal fondi liikmel on õigus nimetada üks nõukogu liige.

Juhatus on kolmeliikmeline, kellega nõukogu sõlmib tähtajalise töölepingu kolmeks aastaks.