Lõplikku kindlust see siiski koolile ei anna, sest haridusamet ja kool peavad alles selgeks rääkima, kas ja kuidas kool Okasroosikese lossi jääda saab.

Augusti lõpus andis Tallinna Kesklinna valitsus vanalinna hariduskolleegiumile tähtajata tasuta kasutamiseks osa Uuel tänaval asuvast majas, mida rahvas tunneb Okasroosikese lossina. Vaid kolm nädalat hiljem küsis linn maja tagasi ja käskis koolilt sealt enne jõule välja kolida – maja ei vastavat nõuetele.

Kool kurvastas väga, kuna pinda õpilaste mahutamiseks napib ja saatis linnavalitsusele palvekirja maja alles jätta. Kas siis selle palvekirja või mõne muu teguri tõttu otsustas täna kogunenud Tallinna koalitsiooninõukogu maja VHK-le alles jätta.

„Praegune kasutusleping lõpeb 19. detsembril ja see otsus läheb muutmisele,“ kinnitas koalitsiooninõukogu liige sotsiaaldemokraat Jaak Juske Päevaleht Online’ile. „Siis peavad haridusamet ja kool arutama, mis edasi saab – kas kool jääb tulevikus sinna, kas saab ruumid osaliselt kasutusse või kolib mõnda kolmandasse kohta,“ ütles ta.

„Igatahes uuel aastal saavad nad seal edasi olla ja poole õppeaasta pealt kolimist ei tule,“ kinnitas Juske.

Segadus Okasroosikese lossiga: linn ühe käega annab ja teisega võtab

Kesklinna valitsus andis üle 600-ruutmeetrise pinna Okasroosikese lossist VHK-le kasutada augusti lõpus, kuid võttis kolm nädalat hiljem ehk septembris otsuse tagasi teatades, et kool peab 19. detsembril välja kolima. Vastasel juhul ähvardas linn kohtusse pöörduda.

Tallinna Kesklinna valitsuse vanem Aini Härm rääkis toona Eesti Päevalehele, et küsis ruumid tagasi, kuna ei soovi saata lapsi remontimata ruumidesse, mis ei vasta haridusasutuse vajadustele ja võivad olla ohtlikud. Aini Härm möönis, et hoone pole küll eluohtlik, kuid seal olevat probleeme haridusasutustele kehtestatud tuleohutusnõuetega. Lisaks võib näiteks ruumide lagedest pudeneda krohvi.

Linnavalitsuse hinnangul vajab hoone kuni kolmkümmend miljonit krooni maksvat remonti.

Vanalinna hariduskollegiumil on heas korras põhikooli ja gümnaasiumi hooned, kuid muusikakool aadressiga Aia 13 on praegu väga kehvas seisus, paberite järgi oma see maja lausa varisemisohtlik. Seega ongi VHK-l Okasroosikese lossi pindasid vaja ja kool on varem öelnud, et on nõus järk-järgult lossi ise korda tegema.