Linnaplaneerijad lükkasid tagasi ärimees Oleg Grossi soovi rajada Paasiku kaubanduskeskuse juurde 22-korruseline äripindadega korterelamu, lubades kuni kaheksat korrust.

Aktsiaseltsi OG Elektra eesmärk oli ehitada Paasiku kaubanduskeskuse juurde äripindadega korterelamu, mis oleks osaliselt keskushoonega seotud. “Kaheksakorruseline võttis meil hoo maha,” ütles Gross. Mis äriplaanist edasi saab ja kas üldse midagi saab, Gross öelda ei soovinud. “Koostame detailplaneeringut ja oleme ootel,” märkis ta. “Praegu on plaanid nii, et me mingil juhul ei julgeks üldse ehitama hakata.“

Ärimees pidas võimalikuks, et pealinnas loobutakse üleüldse igasugusest arendustegevusest. “Tallinn on eriline venitaja – raske on kellegagi jutule saada. Tallinn on väsitav,” pahandas Gross.

Linnaplaneerimisameti detailplaneeringute teenistuse Lasnamäe ja Pirita osakonna juhataja Mari Heinsoo sõnul pole koht kõrghoonele sobiv. “See on küll linnaehituslikult tähtis koht, kuivõrd jääb perspektiivse magistraaltänava Rahu tee äärde, aga pole nii tähtis, et sinna peaks tulema kõrghoone,” ütles Heinsoo.

Praegu on Paasiku kaubanduskeskuse ümber avarust küllaga. Sadakonna meetri kaugusel kõrguvad üheksakorruselised paneelelamud, mille ülemiste korruste akendest avaneb täisehitamata vaade merele. Naabrusse rajatakse õigeusu kirikut ja kerkib Loopealse munitsipaalelurajoon.

Kõrgust küsitakse pidevalt

OG Elektra tellimusel detailplaneeringu algatamiseks aktsiaseltsis Sweco Projekt valminud eskiis saadeti sel nädalal detailplaneeringute menetlemise komisjonist tagasi soovitusega kärpida mahtu kaheksale korrusele ehk siis 57,5 meetrile merepinnast.

Linnaplaneerimisameti planeeringute osakonna juhataja Martti Preemi sõnul on viimased viis aastat kogu aeg küsitud kõrghooneid ja suuri ehitusmahte. “Muidugi tahetakse eelkõige maksimaalselt kasulikku pinda,” ütles ta.

Mullu valminud 1500-ruutmeetrine Paasiku keskus jääb Grossile tema enda sõnul mõneks ajaks viimaseks: “Tallinnas läheb kõik väga kalliks ja keeruline on. Konkurents on väga tugev.” Pealinna asemel keskendutakse ettevaatlikult Türile, Paidele, Koerule, Järva-Jaanile ja Mustveele.