Tallinna linnakantselei toimetaja Toomas Pirn ütles Päevaleht Online`ile, et linn pole kuju maksumuse osas veel kalkulatsioone teinud.

„Üks asi on kuju hind ise, aga selle rajamine on keeruline, kuna seda tahetakse teha vette. Veealuse osa suhtes pole veel isegi projekteerimist alustatud. Lisaks on tegemist ikkagi väga suure kujuga,“ selgitas ta.

Pirni sõnul on praegu veel kuju maksumust vara prognoosida, ka ei osanud ta isegi võimalikku suurusjärku nimetada. „Umbes ei saa hinda öelda,“ märkis ta.

Samuti pole veel selge, millal monumentaalskulptuur üldse valmima peaks.

Veebruari alguses ostis linn aga skulptor Tauno Kangrolt Kalevipoja kuju kipsist maketi 700 000 krooni eest, mis tekitas linnavolikogu opositsioonisaadikutes suurt pahameelt.

Linn otsustas Kalevipoja kuju rajamise merre 2005. aastal ja mullu jaanuaris võitis selleks korraldatud ideekonkursi Kangro töö „Kalevipoeg jõuab koju“. Juba toona ei osanud Kangro kindlalt ennustada kuju valmimisaega, kuid pakkus selleks vähemalt kahte poolt kuni kolme aastat.

Monument kerkib Maarjamäe memoriaali lähedale merre saja meetri kaugusele rannajoonest. Tegemist oleks Baltimaade seni suurima pronksskulptuuriga. Rajatava kuju kõrguseks kavandas Kangro 21 meetrit ning selleks kuluks skulptori mulluse hinnangu kohaselt 40-50 tonni pronksi.