Lootsmann rääkis Kuku raadiole antud intervjuus, et ei ole otsust veel näinud ja seetõttu on seda raske ka kommenteerida. Ta lisas, et kõigepealt loeb otsuse läbi ja siis otsustab, kas vaidlustab selle või mitte.

Maavanem sai valitsuse otsusest teada meedia vahendusel. Ta oli enda sõnul küll teadlik soovist temast vabaneda, kuid ei teadnud, et valitsus seda täna teeb.

Valitsus vabastas Lootsmanni täna ametist regionaalminister Siim Kiisleri ja maavanema koostöö mittelaabumise tõttu. Sellise otsuse saab seaduse kohaselt teha, kui koos ollakse töötatud vähemalt üks
aasta.

Lootsmann ütles Kukule, et tegemist on puhtalt poliitilise otsusega. Tema sõnul teatas üks valitsuspartei liige juba 2007. aasta aprillis antud intervjuus, et Lootsmann kangutatakse ametist. Lootsmann märkis, et seega on tänane samm tõeline töövõit.

Maavanem kinnitas, et viimati kohtus ta minister Kiisleriga aprilli lõpus ja tema hinnangul ei jäänud tal küll muljet, et neil oleks koostööst erinev arusaam. Lootsmanni hinnangul on minister lihtsalt n-ö tanki pandud, kuna keegi peab ju pikalt planeeritud töö ära tegema.

Selline ametist vabastamine on Lootsmanni sõnul aga naeruväärne.Ta leidis, et ehk tuleks mingid kriteeriumid paika panna, mille alusel saaks ministrid hinnata maavanematega koostöö sobivust.