„Ma olen Lottemaa pärast mures. Oleme kohtunud Lottemaa esindajatega ning minule teadaolevalt on neil täna see raha (Lottemaa rajamise ehitushanked on läinud oodatust pea kahe miljoni euro võrra kallimaks — U. K.) endiselt puudu,” nentis Kiisler. „Praeguseks on selgunud, et sellisel kujul pargi rajamiseks on aga vaja veel palju rohkem raha. See seab ohtu kogu projekti.”

Minister viitas ühtlasi, et kuna raha on vajaka, on teemapargi rajamiseks sisuliselt kaks võimalust: muuta projekti nii, et see mahuks eelarvesse või siis leida raha juurde. „Paraku ei tea, et selle projekti puhul oleks kummaski suunas toimunud oluline edasiminek,” tähendas Kiisler.

Ministri kinnitusel on ta sel teemal suhelnud ka oma majandusministrist kolleegi Juhan Partsiga, et üritada leida probleemile lahendust ning täiendavaid võimalusi riigipoolseks toeks. „Olukord ei ole lootusetu, kuigi 2014. aastal parki täismahus avada on ebareaalne, see tähtaeg lükkub küll edasi,” kostis Kiisler.

Regionaaltoetustest eraldas riik Lottemaa projektile maksimumsummana ühtekokku 3,2 miljonit eurot, millest aga ehitustööde alustamiseks ei piisanud. Esialgsete plaanide järgi pidanuks Lottemaa valmima juba eelmise aasta suvel. Oodatust kallimaks osutunud ehitushangete tulemuste tõttu lükati mullu pargi avamistähtaeg edasi 2014. aasta kevadele.