Ta möönis, et kuigi plaanis oli sügisel teema juurde naasta, on põhiseaduskomisjonis see nüüdseks maha võetud. „Põhiteema on korda saada erakondade rahastamise küsimused,” viitas Boroditš, avaldades kahtlust, kas keegi enam julgebki maailmavaate sihtasutuste (MSA) loomise ja rahastamise teemaga välja tulla.

Ilmselt olekski erakonnaseaduse muutmise seadus, millega taheti luua alus MSA-de loomiseks, praeguseks vastu võetud ja erakondade vahel välisministeeriumi real oodanud 900 000 eurot välja jagatud vaatamata sellele, et avalikkus asjale vastu oli. Kuid kevadsuvel lahvatas Silver Meikari ülestunnistuse järel Reformierakonna rahastamise skandaal ning seetõttu otsustati, et esmalt tuleb kord majja lüüa erakondade rahastamises. Sellega praegu ka tegeletakse.

Kuid mis saab siis 900 000 eurost, mis juba mullu tänavust riigieelarvet vastu võttes oli eelarves välisministeeriumi rea peale kirjutatud?

Välisministeeriumi pressiesindaja Minna-Liina Lind märkis, et raha seisab jätkuvalt välisministeeriumi eelarvereal, kuna seadust selle kasutamise aluse kohta ei ole vastu võetud. „Selle rahaga ei saa midagi ette võtta, kui seadust pole. Oleme teinud ettepaneku tõsta summa ümber riigikogu eelarvereale,” nentis Lind.