Rotermanni soolalao keldrisaalis võib näha Tiina Tammetalu koostatud valikut pealkirjaga “Maalikunstnik – püha lobiseja. Meestest”. Kuraatori sõnul on tegu maalikunsti ja maalikunstnike kui lugude jutustajate versiooniga – alates esindusportreedest kuni feministlike seisukohavõttudeni.

Osa näitusest “Maali sõna” avatakse juba kell 15 Kastellaani galeriis, tund hiljem minnakse Vaal-galeriisse, kus Kaido Ole esitab oma nägemuse pealkirjaga “Maalitud reaalsus – aktuaalne anakronism”. Ka see uurib maali kui jutustaja võimalusi televisiooni ja video ajastul.

Kell 17 tutvustab Raatuse galeriis oma valikut “Traditsionalistid eesti maalikunstis” Mai Levin.

“Maalikunsti esitamine mitmes galeriis aitab parajalt vett segada ning väldib getostumist: maalikunsti on tulnud palju noori, kuid mingit põlvkondlikku eristamist ei tule, näitus aitab välja tuua erisusi. Vaid Ole ja Tammetalu näitustel on kõvemat kuraatorikätt,” leidis kogu näituse üldkoordinaator Jaan Elken.

Õhtul antakse Rotermanni soolalaos kätte tänavused preemiad. Saku õlletehas on välja pannud maali aasta- ja noortepreemia. ES Sadolin paneb samuti välja preemia. Maalikunstnike liit teeb sedasama oma tsunfti auhinna väljakuulutamisega.