Kui väljapressimise ja röövimise eest üheksaks aastaks vangi mõistetud Bleskov erikaebust ei esita, avaneb tal poole aasta pärast uus võimalus paluda end varem lahti lasta. Õige tärmin, millal Bleskov taas vabadusse pääseks, on viimase kohtuotsuse kohaselt 29. november 2003.

Ämari vangla direktor Gunnar Bergvald nentis, et Bleskov on vanglas sootuks teine mees kui kunagi vabaduses. "Meil elab Bleskov vaikselt oma elu ja joonistab pilte," rääkis Bergvald. "Vangla juhtkonna vastu on ta viisakas."

Vangla sotsiaaltöötaja Elju Grabbi ei kiitnud ega laitnud Bleskovi. Grabbi väitel suudab Bleskov säilitada rahu, kuigi kohtu poolt ei ütlemist elab ta kindlasti rängalt üle. "Vanglaelu on ju niigi pidev stress ja närvipinge," nentis Grabbi. "Iga tagasilöök on hingeliselt raske."

Viimatisel kohtuistungil Bleskovi vabastamise vastu sõdinud Harju prokurör Peeter Pool tunnistas, et temal isiklikult pole Bleskovi vastu midagi. Ent kui ta oli löönud lahti Bleskovi kriminaaltoimiku ja näinud seal varasemat viit kohtulikku karistust, oli ta leidnud, et mehel on veel vara koju minna.

"Mina olen seda meelt, et Bleskovi ei tohi eriti palju varem välja lasta," selgitas Pool. "Kohus määrab inimesele õiglase karistuse. Kui kõik hakkavad enne karistusaja lõppu välja tulema, paneb see mõtlema, kas kohus oligi õiglane. Pealegi on Bleskovil kannatanule põhjustatud kahju hüvitamata."