Välisministrid tõdesid, et kahepoolsed suhted on arenenud positiivses võtmes, suhted on tihenenud ka erinevate ametkondade vahel. Alus on loodud paralamentide vaheliseks koostööks, Makedoonia parlamendi juurde loodi Eesti sõprusgrupp.

Makedoonia välisminister andis ülevaate reformide käigust ja oma riigi tulevikuplaanidest. Milošoski sõnul on Eesti Makedooniale suureks eeskujuks, kellelt on palju õppida. “Eesti näitel seatakse Makedoonias uuest aastast sisse tasane tulumaks,” ütles ta.

Pooled leidsid, et kahe riigi vaheline lepinguline baas vajab täiendamist ning leppisid kokku, et tööd alustatakse topeltmaksustamise vältimise lepinguga.

Makedoonia välisminister ütles, et Makedoonia kavatseb järgmise aasta algul lähetada alaliselt Tallinnasse diplomaadi.

Välisminister Urmas Paeti sõnul toetab Eesti Makedoonias läbiviidavaid reforme. Välisministri kinnitusel jätkub Eesti ja Makedoonia vahel arengukoostöö ning Eesti on jätkuvalt valmis jagama oma reformikogemusi.
„Eelkõige puudutab see infotehnoloogiat ja selle rakendamist avalikus sektoris,” lausus Paet.

Rääkides Makedoonia püüdlustest Euroopa Liidu ja NATO suunal märkis välisminister Paet, et Makedoonia on oma arengus juba pikki samme astunud.

„Makedoonia on Euroopa Liidu kandidaatriik ja NATO Riia tippkohtumisel kinnitati üle selge liitumisperspektiiv alliansiga,” ütles Paet. „Palju sõltub küll Makedoonia enda kodutööst, kuid suure tõenäosusega on võimalik NATO järgmisel tippkohtumisel astuda samme ka liitumiskutse osas,” lisas ta.

Veel vahetati mõtteid olukorra üle Kosovos ja Serbia lähitulevikust valimiste valguses. Eesti välisministri sõnul on kõigi huvi nii Kosovo kui Serbia puhul, et neis jätkus demokraatiale ja läänelikele väärtustele orienteeritud suund.