“Uus koalitsioon on senisest kindlasti koostöövõimelisem, sest me oleme suutnud Keskerakonnaga põhilistes koostööpunktides kokku leppida ja meie praegune koostöö on läinud ühegi tõrketa,” kinnitas Maripuu eile. Ta avaldas lootust, et uus koalitsioon suudab tuua Tallinna arengusse stabiilsuse, mida praegu ei ole.

“Tallinn vajab praegu eelkõige tegusid, sest poliitilist kemplemist on juba ennegi palju olnud,” lausus Maripuu.

Vastne volikogu esimees lausus, et uue võimuliidu prioriteediks on eelarve vastuvõtmine, kuid kindlasti mitte nii suure laenukoormusega, kui seda kavandas endine linnapea Tõnis Palts.

“Kindlasti tuleb eelarve laenuosa kärpida,” märkis Maripuu. “Meie kokkulepe Keskerakonnaga oli, et lähtume eelarve tegemisel suvel vastu võetud eelarvestrateegiast, mis ei näe suurt laenu ette.”

Maripuu sõnul ei saa kindlasti Paltsu kavandatud mahus remontida koole ja kärpeid tuleb teha teedeehituse programmis. “Tahame eelkõige lõpetada pooleliolevad objektid, mitte alustada uusi,” kinnitas Maripuu. Tema sõnul kavatseb uus võimuliit teha praeguses eelarvekavas kärpeid igas valdkonnas.

“See ei tähenda, et me tõmbame kriipsu peale kõikidele plaanidele, kuid kavatseme kriitilise pilguga üle vaadata valitsemiskulud ja investeeringud,” lisas volikogu esimees. Uue linnavalitsuse eelistustena nimetas ta ka ettevõtluse arendamist ning noortega tegelemist.

Maripuu sõnul on toetus võimuliidule volikogus piisav, et otsused läbi suruda. Et koalitsiooni laiendada, on Reformierakonnal ettevalmistamisel koostööleping Vene Balti Erakonnaga, kellel on volikogus kaks liiget.

“Juhul kui kaasame uusi partnereid, on vaja mõlema koalitsiooni osapoole nõusolekut, kuid seni pole me kellegi kaasamist veel jõudnud arutada,” täpsustas Maripuu.

Volikogu esimees avaldus lootust, et Reformierakonna endiste koalitsioonipartnerite Isamaaliidu ja Mõõdukatega jäävad suhted heaks.

“Loodan, et nad on konstruktiivses opositsioonis ja kui uus koalitsioon menetleb volikogu saalis häid ettepanekuid, siis toetab neid ka endine koalitsioon,” sõnas Maripuu. “Samas usun, et nad jälgivad meie tegevust väga kriitiliselt ja sellest linnarahvas ainult võidab, sest otsused tulevad paremad.”

Maripuu ütles, et kindlasti peaks opositsiooni juhtida jääma volikogu revisjonikomisjon, mida praegu juhib Isamaaliitu kuuluv Jaana Padrik.

Volikogu esimehena lubas Maripuu jätkata eelkäija Rein Voogi liini. “Kuid üritan püüda leida volikogus rohkem mõistmist koalitsiooni ja opositsiooni vahel,” osutas Maripuu. “Võib-olla tuleks vastaspoolte vahel pidada senisest enam läbirääkimisi, et ei oleks seda tugevat vastuolu.”