Ühiskondlikus mõttes mitu väiksemat asja, mis tähistasid juba ammuste plaanide teokssaamist. Näiteks algasid filmi „1944" võtted, Eesti on astunud samme soomusmanöövervõime ehk tankide hankimiseks, sõjaväeliste auavalduste saatel said pühitsetud mulda maetud Võrumaa metsavennad. Suurematest sündmustest tasuks loomulikult mainida kohalikke valimisi - sotside suured lubadused jäid lubadusteks, IRL tegi aga väga hea tulemuse. Siin on esile kerkinud terve uus põlvkond, mis annab 2015. aasta riigikogu valimisteks lootust.

••Kui palju näed ning tajud rahulolematust oma riigi, oma võimaluste ja oma tuleviku üle?

Seda rahulolematust on nagu igas teiseski riigis ja nii nagu kogu demokraatlikus maailmas. Hirmus oleks, kui rahulolematust poleks. Mäletan ju veel ühiskonda, kus kõik olid 98% poolt ja armastasid palavalt valitsust - üsna jube oli. Selles mõttes, kas tahame või mitte, aga rahulolematus on meie elu lahutamatu koostisosa ja seda võiks ka nõudlikkuseks nimetada.

Loe Mart Laari pikemat intervjuud ja saad teada, mida arvab ta Andrus Ansipi rekordilisest peaministri ametiajast ning sellest, mille üle on Laari meelest Eestis praegu kõige rohkem põhjust häbi tunda.