Rahandusministeerium loobus uue büroohoone ehitamisest, mis pidi algama tänavu ja maksma minema 260 miljonit krooni.

Kõiki tulevasi riigiinvesteeringuid üle vaatama kutsunud rahandusministeerium annab eeskuju omalt poolt uue büroohoone ehitamise edasilükkamisega. “Meil oleks vägagi vaja parandada meie töötajate töötingimusi, aga toetame uue hoone ehitamise projekti peatamisega säästlikku ja ratsionaalset hoiakut ning otsustasime jääda esialgu vanasse hoonesse edasi,” ütles ministeeriumi kantsler Tea Varrak.

Ministeeriumi pressiesindaja Piret Seemani sõnul piirdub rahandusministeerium uue hoone ehitamise asemel esialgu vana hoone parendustöödega.

“Ehitus lükatakse edasi ajani, mil on selged kõik riigi investeerimise prioriteedid, võimalused ning nende investeeringute mahud ja ajakava,” ütles Varrak. “Ühtlasi vaatame üle ka kõik teised ministeeriumi ja haldusala investeeringud ja loodame anda säästliku käitumisega eeskuju ka teistele riigiasutustele.”

Esialgu oli plaanis ehitada praeguse maja kõrvale teine büroohoone. Kahes kõrvuti majas töötaks siis rahandusministeerium ning majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.