Eile avaldas Kanal 2 uudistesaade Reporter loo juuni lõpus mõrvatud ärinaisest Larissa Mihhailovast, kes saatis politseile abipalve, mille põhjal algatati kriminaalasi alles mitu nädalat hiljem.

Keskkriminaalpolitsei pressiesindaja Kadri Põldaru sõnul ei olnud antud avalduses mingit seost konkreetse tapmisjuhtumiga. „Avalduse sisust ei nähtunud, et teda (Mihhailovat) oleks ähvardatud. Polnud näha, et oleks olnud ohtu elule või tervisele,” ütles Põldaru.

Keskkriminaalpolitseini jõudis Larissa Mihhailova abipalve 7. juulil ning see saadeti kohe edasi põhja politseiprefektuuri. Miks laekus kiri politseisse ligi poolteist nädalat peale saatja surma, peab Põldaru sõnul välja selgitama juurdlus. „Eesti Posti me selles süüdistada küll ei julge,” ütles ta. „Avaldus vaadati läbi, kontrolliti andmeid ning kuna tegemist polnud meie menetluse alla kuuluva teemaga, saatsime kirja edasi. Tegemist oli täiesti tavapärase avaldusega.” Põldaru seletas, et inimesed saadavad tihti kirju asutustele, kes tegelikult antud küsimustega ei tegele. Kiri edastati põhja politseiprefektuurile, kuna puudus seos organiseeritud kuritegevusega ning seega ei kuulunud see keskkriminaalpolitsei tegevusalasse.

Reporteri teatel seisis avalduses, et Mihhailovat ähvardati häbistavate andmete avaldamisega ning talt pressiti välja suurt rahasummat. Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokuröri Steven-Hristo Evestuse sõnul jäi kirjas märgitud summa 100 000 krooni piiresse.

Ajakirjanduses leviv info nagu oleks keskkriminaalpolitsei algatanud ka sisejuurdluse uurimaks, miks venis kirja liikumine ühest politseiasutusest teise, on Põldaru sõnul väljamõeldis. „BNS on teinud vägivaldse üldistuse. Keskkriminaalpolitsei uurib ainult kirjaga seonduvaid asjaolusid, mitte seda, kas kiri liikus operatiivselt.”

Ärinaine Larissa Mihhailova tapeti 28. juunil, surnukeha leiti ligi kuu aega hiljem. Mõrvas kahtlustatav, endine KGB luuraja Sergei Kulešov, peeti kinni kuu aja jooksul. Kohtunik otsustas Kulešovi menetluse ajaks vabadusse lasta ning mees põgenes Venemaale, kus ta küll uuesti kinni võeti, kuid viivitatakse Eestile tagasi andmisega.