Klubi Sinilind võistlusel polnud 80 cm3 tsiklite sõidus teistel Taneli püüdmiseks lootusi, kui ratas tabas rajaäärset suurt kivi. Tanel tegi mitu kukerpalli, õnneks ei kukkunud ratas talle peale. Kiirabi viis poisi esmalt Võru ja seejärel Tartu haiglasse, kus doktor Ülo Zirel teda opereeris.

"Diagnoosisime neerurebendi," selgitas Zirel eile. "Kuivõrd üks neerupool oli jäänud verevarustuseta, tuli see kaunis raske lõikusega eemaldada. Kogu neeru ei taha me eriti lastelt hädavajaduseta lõigata -- kui pika elu jooksul teise neeruga midagi juhtuma peaks, aitab poolik edasi elada."

Ülo Zirel arvas, et hiljemalt kahe nädala pärast pääseb Tanel koju ning võib soovi korral mõni aeg hiljem edasi sportida. "Noored paranevad kiiresti, sest nad on psüühiliselt rikkumata," muheles doktor.

Leokite motopere kuulsus ulatub üle Eesti piiri. Liidriohje hoiab dünastias Väino Leok, kes kasvatas sõidumehed kõikidest poegadest, nii Aivarist, Arvost kui ka Avost.

Kuulsaimaks kasvas Avo, kes kogus õnnetusepäeval punkte 500 cm3 tsiklite MK-etapilt. Sellesama Võru krossi 80-liste sõidus tuli Edik Kuuse järel teiseks Aivari poeg Aigar. Tanel on Arvo poeg.

Eelmisel kevadel murdis Aigar USA-s võisteldes selgroolüli. Keeruline lõikus tehti tookord Belgias.

"Aigar sai alles nüüd, samuti 13-aastasena, korralikult sadulasse. Nüüd peab siis Tanel mõneks ajaks kõrvale jääma," kahetses Väino Leok.