Nimelt näitasid eilehommikused ilmaennustused, et üle Liivi lahe liikunud äike ja tugev tuul võivad jälle probleeme tekitada. Ennustuse järgi pidi tormi keskmes tuulepuhangute kiiruseks kujunema kuni 25 meetrit sekundis.

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi mõõtmistulemuste järgi oli kõige valjem tuul eile kelle 13 paiku Jõhvis, kus tuulemõõtja näitas 22 m/s. Umbes samal ajal sai tormis taas kahjustada Lääne-Virumaal asuv Väike-Maarja alevik, kuid ka seal piirdusid kahjud õnneks vaid üksikute teele langenud puudega. Muuga külas viis torm raamatukogult katuse. Tormiteateid saabus ka Otepäält ja Tartumaalt Puhjast, kus tormituul viis eile pärastlõunal katuse korrusmajalt. Kuid võrreldes eelmise nädala tormiga olid eilsed tormikahjud palju väiksemad.

Päästeameti pressiesindaja Rain Porss teatas eile õhtul kella 18 paiku, et tõenäoliselt on veel vara rõõmustada, et sel korral pääsesime suhteliselt väikeste kahjudega, sest ilmajaam en­nus­tas veel hilisteks õhtutundidekski tormi.

„Kui nädala eest saime paari tunniga ligi 300 kutset, siis eile terve päevaga oli teateid 70–80 ringis,” teatas Porss. Pooled neist teadetest puudutasid Virumaad.

Ka Eesti Energia rikketeated näitavad, et suurimad tormikahjustused on Virumaal. Lehe trükkimineku hetkel oli vooluta 440 alajaama. Vooluta majapidamisi oli aga ligi 4500. Ligi 2000 vooluta majapidamist oli Tartumaal ja ligi 1200 Lääne-Virumaal. Eesti Energia rikkebrigaadid töötasid nädalavahetusel täisvalmiduses.

Ka tänaseks on ilmateenistus andnud äikesehoiatuse. Tõenäosus välku näha ja müristamist kuulda, on suurim lõunaeestlastel.