Politsei uurib, kas noore naise võis mürgitada ööklubis joogitopsi pandud tablett, kirjutab SL Õhtuleht.

«Kohtume Hollykas!» hõiskas Tehnikakõrgkooli tudeng Mariliis veel laupäeva õhtul internetiportaalis Orkut sõpradele.

Kohtuski. Kahjuks viimast korda elavana.

Laupäeval oli ööklubis Hollywood metsik pidu «Sound Race». «Keera võtit ja ärata jõud! Vajuta gaasipedaali – mootor möirgab, adrenaliin möllab! Haara kindlalt roolist ja ole valmis!» lubas uljas reklaamlause piduriteta pidu.

Sinna läks ka blond kaunitar Mariliis, kes sõprade sõnul lustis nii nagu alati – et lõbus olla, ei pidanud ta kunagi end purju jooma.

Kui neiu pühapäeva varahommikul koju jõudis, sättis ta end kohe magama.

Püüdis veel mobiiltelefoniga sõnumit saata, toksis mõned tähedki, kuid jaks rauges.

Kui noorem vend hommikul Mariliisi äratama läks, siis õde ei ärganud… Politseil on teada, et esialgsed lahkamistulemused ütlesid surmapõhjuseks mürgituse.

«See on mõrv!» kisendas Mariliisi sõpruskonda kuuluv Mark esmaspäeva hommikul kohe oma blogis. Ta on veendunud, et just see see on. Ta teab juhtumeid, kus ööklubis sokutatakse joogitopsi midagi uimastavat, kuid et jälgi ei jää, siis kurjategijat ei leita. Ta kardab, et sel korral sokutati eluohtlik tablett just Mariliisi joogiklaasi.

«Mul endal oli täpselt samasugune asi kolm kuud tagasi. Suve lõpu poole. Samuti Hollywoodis,» räägib Mark SL Õhtulehele. «Läksime poistega välja, olime üsna kained. Kui ma ühe joogi võtsin, hakkas kohe pilt taskusse minema. Koperdasin alla riidehoidu, ei saanud mitte midagi aru. Süda käis kord kiiresti, kord aeglaselt. Õnneks mu õe sõber leidis mind sealt. Temal oli täpselt sama asi olnud nädal varem – ta oli WCs minestanud ja paljaks varastatud. Tean, et korrutasin kogu aeg, et suren ära, suren ära… Ei saanud hingata… Kuidagi sain ma sealt koju. Olen veendunud, et midagi oli joogitopsi pandud,» meenutab Mark õudselt lõppenud pidu.

Tema napsupitsid olid peo ajal seisnud letil, ja sinna mingit tabletti sisse visata polnud teab mis kunsttükk. «Jook oli roosa. Sealt poleks ka midagi näinud,» ütleb ta.

Et ta toona napilt surmasuust pääses, mõistis Mark siis, kui kuulis Mariliisiga juhtunust. Tuttavad on rääkinud, et neiul olid täpselt samasugused sümptomid kui temalgi.

«Kui mul see juhtus, süüdistasin iseend, et loll olin, ei jälginud oma jooke. Kuid viimasel ajal olen kuulnud, et paljudel on nii juhtunud,» tahab ta hoiatada ööklubis pidutsejaid. Apteekri pojana on ta kuulnud, et Eestis sokutatakse joogitopsidesse tablette, mis Euroopas on mõeldud väikeloomade magamapanekuks.

«Väikese koera see tapab, kuid inimese muudab uimaseks, tekitab nägemusi. Eestis neid tablette saada pole, Inglismaal aga küll,» viitab ta, et Eesti tüdrukuid võrgutavad sel kombel just Inglise poissmehed. «Hollywood on nende ainuke hängimiskoht. Kusagil mujal neid ei leia,» on Mark tähele pannud.

Klubi Hollywood turundusjuht Tanel Tatter ei ole nõus, et surmajuhtu nende klubiga võiks seostada.

«Ma ei tea, mida inimesed teevad kodus, väljaspool maja. Meil on väga range kontroll. Kui inimene jääb narkootikumidega vahele, siis pikka juttu pole. Ta antakse kohe politseile üle. Kui see oleks meiega seotud, oleksin sellega väga kursis,» ei taha Tatter uskuda piduliste jutte, justkui pandaks joogitopsidesse keelatud aineid.

Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja Taavi Kullerkupu sõnul pole politsei juhtunuga seoses veel kriminaalmenetlust alustanud, küll aga tehakse selleks eeltööd. Praegu on kindel vaid üks: lahang näitas neiu surma põhjuseks mürgitust.

«Veel ei ole teada, millise mürgitusega tegemist on. Ekspertiis kestab, verd kontrollitakse,» rääkis Kullerkupp ja lisas, et politsei selgitab, millistes ööklubides Mariliis laupäeva öösel veel käis.