Praeguse linnapea Jaan Mölderi valimisliit Meie Kodu Paldiski Pakri kogus 875 inimese poolehoiu ning Põhjasadama omanik Aleksei Tšuletsi Ühtne Paldiski 844, mis andis kummalegi 13-liikmelises volikogus viis kohta.

Ülejäänud kolm kohta kuuluvad valimisliidus Uus Laine kandideerinud Nikolai Pitšugovile, Keskerakonna nimekirjas olnud Kaupo Kallasele ning sotside hulgast Andrei Martõnjakile.

Jaan Mölder uue võimaliku linnapea küsimust Päevaleht Online´iga arutama ei soostunud, ütles vaid, et küll praegune laimukampaania ja inimeste äraostmine peagi lõpeb.

„Linn elab rahulikku elu edasi,“ sõnas ta ning avaldas, et ehk on ülehomme midagi muud öelda.

Ühtse Paldiski nimekirjas volikokku pääsenud Ene Martsepa sõnul ei ole praegu võimaliku linnapeakandidaadi küsimust veel arutatudki, kuid avaldas lootust, et volikogu liikmetega on juba läbirääkimisi alustatud.

Linnapea juurde tullakse tema sõnul siis, kui on kindlalt otsustatud, mis volikogust saab. „Loodaks kõige paremat,“ lisas ta.

Paldiskis käärib juba pikemat aega võitlus linnapea Jaan Mölderi ning põhjasadama seltskonna vahel. Viimase eesotsas on Aleksei Tšulets koos hiljuti riigikokku suundunud Robert Antropoviga.

Aastaid tagasi lõi Antropov Mölderilt üle põhjasadama juhi koha. Alates ajast kui Mölder linnapeaks sai, on põhjasadama juhtide väitel sadama arengule järgemööda kaikaid kodaratesse loopinud. Antropovi juhtimisel rajas sadam seepeale ilma linnalt lube saamata neljale krundile transiiti ootavate autode tarbeks platsid. Praeguseni on selles asjas pooleli mitu kohtuasja, teisalt pommitab linn sadamat järjepidevalt trahvidega.

Antropovi eestvedamisel asus paar kuud enne valimisi hulk inimesi end Paldiskisse sisse kirjutama. Linna elanike arv kasvas oktoobriks umbes 300 inimese võrra. Linnapea Jaan Mölder tegi selle kohta avalduse ka politseisse, kuid Põhja ringkonnaprokuratuur otsustas kriminaalmenetlust mitte alustada.