Samas on hulgaliselt kohti, kus saab linnale vaadata tasuta: näiteks Radissoni hotelli katusel asuvast Lounge 24 baarist, Toompea platvormidelt, lauluväljaku nõlvalt, linnahalli katuselt, miks mitte kas või oma kodumaja katuselt. Allpool väike valik mõnedest kõrgematest avalikest vaatekohtadest.

Oleviste kiriku platvorm

123,7 meetri kõrgusele kiriku platvormile peab ronima treppidest, kuid vahepeal on istmed, kus võimalus jalgu puhata. Vaade ulatub üle vanalinna ning teiselt poolt mereni, kus võimalik kõrgustest täpsemalt sadamatega tutvuda.

Tavapilet: 25 kr

Raekoja torn

Vana Toomas seisab 64-meetrise torni otsas, külastajad pääsevad 34 meetri kõrgusel asuva kellarõduni. Sinna viib salakaval keerdtrepp 115 astmega: mida kõrgemale jõuad, seda kõrgemaks lähevad ka jämedad astmed. Torni rõdu kitsukestest trellitatud aknaavadest saab piiluda alla vanalinna südamele: punastele korrastatud ja mitmevärvilistele remontimata katustele, saab piiluda katuseterrassidele ja vaadata all Raekoja platsil siblivaid inimesi. Kõrgus ei ole hirmuäratav, katused mõnusalt silmale lähedal ja ülevaate saamiseks ei pea silmi tohutult pingutama.

Tavapilet: 15 kr

Nõmme suusasild

Nõmme keskuse juurest suusasilla nõlvalt avaneb vaade alla Mustamäele. Tornidega võrreldes mitte nii uhke vaade ja vaid ühte ilmakaarde, kuid ülevaade on siiski päris tore.

Lauluväljaku tuletorn

54 meetri kõrguse tuletorni treppidest üles kõndimine tehti hiljuti põnevamaks: nüüd on treppidevahelistel platvormidel avatud fotonäitus laulupidude ajaloost. Kui näitus otsa lõpeb, ei ole tipp enam kaugel.

Torni otsast näeb merele ja kesklinna poole, vanalinn jääb pisut kaugele. Pirita poole erilist vaadet pole, näeb vaid läheduses olevat metsa, sest kaugemale vaatamiseks jääb ette Pirita tee kõrge roheline kortermaja. Lasnamäe nõlva poole pöörates märkab ootamatult (ehk isegi pettumusega?), et torni tipus seistes oled tegelikult nõlval ilutseva sinisekirju kortermaja umbes viienda korruse kõrgusel.

Pilet: 15 kr

Teletorn

Tallinna kõige kõrgem ehitis ulatub 314 meetri kõrgusele, inimesed pääsevad siiski vaid 170 meetri kõrgusele, 21. korruse vaateplatvormile. Vaade ulatub üle linna, lähimad vaated piirduvad suviselt roheliste puulatvadega. Ilusa ilmaga võib silmapiiril näha isegi Soomet. Üles saab sõita liftiga ja see maksab 50 krooni.

Iru soojuselektrijaama korsten

204 meetrit kõrge, sinna viib Eesti kõrgeimale sõitev lift, mis sõidab pool meetrit sekundis, kokku sõidetakse korstna sees tippu üle kuue minuti. Aga vaade on seda väärt – kuskilt mujalt nii palju ei näe. Linna poole vaadates avaneb ülevaatlik pilt Lasnamäest: ikka uskumatult suur hulk kõrguvaid betoonplokkidest maju. Otsevaade on laiale Laagna teele. Üle Peterburi tee saab näha Väo karjääris toimuvat, mere poole vaadates näeb teletorni ümbrust kuni Muuga sadamani välja. Narva poole on kauguses näha metsa ja põldusid, lähemal Peterburi maantee tihedat liiklust, kus autod tunduvad kui tikutopsid, nagu ka raudteed mööda vuravad kütusevagunid.

Kahjuks on elektrijaama juhtkond otsustanud turvalisuse huvides turiste ja muid huvilisi korstna otsa mitte lasta. Vahel sõidutatakse sinna vaid oma asutuse külalisi.