Majandusministeerium saatis eile NRG lepingu dokumendid Eesti Energiasse, kuid ükski ettevõtte nõukogu liige ei jõudnud veel ühes eksemplaris trükitud paberitega tutvuda. "Minuni on jõudnud vaid teave, et viie sentimeetri paksune pakk pabereid tehingu kohta on jõudnud Eesti Energiasse ja neid ei tohi paljundada ning tutvuma peab nendega nädala jooksul kohapeal," ütles nõukogu liige Toomas Luman.

"Minu arust on see täiesti naeruväärne ja pole tehniliselt teostatav ning samas eeldatakse, et nõukogu kiidab lepingu heaks," rääkis Luman. "Siin eeldatakse, et nõukogu koosneb tankistidest, aga mina olen eri meelt selles küsimuses."

Lumani sõnul ei saa ta öelda, kas ta on lepingu poolt või mitte, sest lepingu lugemine on üritatud teha tehniliselt võimatuks.

Luman kahtleb ka, kas kõik NRG-le esitatud tingimused on täpselt täidetud. "Seda lihtsal põhjusel, et Pärnojal läheb juba seegi segi, mida Raivo Vare (valitsusdelegatsiooni juht - toim.) NRG-le kirjutas," ütles Luman.

Kirjas on tema sõnul öeldud, et ka ühe katla renoveerimisel tuleb energiatariifid välja arvutada. Vastus, mis Pärnojale saabus, pidi aga olema teistsugune ja elektri tootmise hind on välja arvutatud ainult kahe katla renoveerimise puhul.

Eesti Energia nõukogu esimees Jüri Käo on varem öelnud, et kahtleb lepingutingimuste vastavuses Eesti poole nõudmistes. Käo ei viibinud eile Tallinnas ja ei saanud dokumentidega tutvuda.

Nõukogu liige Kalev Kukk läheb täna erastamistingimustega tutvuma. Ta ei nõustunud avaldama oma seisukohta, kas Eesti Energia juhtkond peaks 14. augustil lepingu põhitingimused allkirjastama. "See, et ma olen koalitsiooniparteis ei tähenda absoluutselt seda, et ma pean kindlasti poolt hääletama," lausus ta.

Kuke sõnul ei ole veel otsustatud, kas nõukogu liikmed kogunevad konsultatsioonideks ka enne 14. augustit.