Teoks said Eesti Päevalehes nädala eest esile toodud ennustused, et liiga häälekalt Tallinna Sadama juhatuse otsuste vastu protestinud Tõnis Palts ja Indrek Raudne kaotavad oma koha. Nimelt võitlesid Palts ja Raudne selle eest, et hiinlastele kavandatud uut Muuga konteineriterminali ei müüdaks ühele Venemaa suuremale raudteevedude operaatorile Rail Garant.

14. juunil allkirjastaski majandusminister Juhan Parts otsuse, millega kutsus AS-i Tallinna Sadam nõukogu liikme kohalt tagasi Tõnis Paltsi, Indrek Raudse ja Eerik-Niiles Krossi.

„Raudse ja Paltsi tagasikutsumine on tingitud sellest, et IRL ei pea õigeks riigikogu liikmete kuulumist riigi äriühingute nõukogudesse. Kuna Raudne ja Palts osutusid valituks riigikogusse, nimetab minister nende asemele äriühingute nõukogudesse uued liikmed,” kommenteeris Partsi nõunik Jüri Raatma. Krossi tagasikutsumist ei osanud ta kommenteerida.

Eile välislähetuses viibinud majandusministrit ei õnnestunud Eesti Päevalehel tabada.

Tallinna Sadama nõukogu uuteks liikmeteks said IRL-i tegevjuht ja maailmarändur Tiit Riisalo, IRL-i volikogu liige Lää­ne-Virumaalt Andres Lume ja ärimees Hillar Teder.