Uus spordikeskus tuleb Haabersti ringi lähedale, Rannamõisa tee äärde jäävale riigimaale, mille lähedal asuvad ka tennisehall, Saku suurhall ning Premia jäähall.

Kolmekorruselise hoone arhitekt on Kätlin Mänd (arhitektuuribüroost Puusepp & Mänd), kes on maja kujundanud klubile sobivalt kotkatiiva kujuliseks, aste-astmelt kõrgenevaks ning rohkete puit- ja klaaspindadega.

Keskusse oodatakse kõiki, alates harrastajatest, kes tahavad ehk vaid paar korda kuus trenni teha, kuni tippsportlasteni välja, kes saavad klubi parimate treenerite käe all end arendada.

Kogu keskuses on ruumi veidi üle 5000 ruutmeetri, millest kõige suurema osa hõlmab esimesel korrusel asuv judosaal. Keskuses käima mahub umbes 3500 inimest kuus.

Võitluskunstid eelkõige

Uues perespordikeskuses on kõige tähtsamal kohal judo ning teised idamaised võistluskunstid: aikido, kendo jt. Sellegipoolest võib Pertelsoni sõnul seda nimetada multifunktsionaalseks spordikeskuseks, kust tegemist leiab kogu pere. “Kui laps käib judos, isa jõusaalis, siis emadele on rühmatreeningud,” lausus judoka.

Lisaks treeningutele on majja kavandatud ka ulatuslik taastuspool. “Mis täpsemalt, jäägu see üllatuseks,” sõnas Pertelson kavalalt.

Pertelsoni sõnul loodetakse praegu, et Condori uus, nn esinduskeskus saab Haaberstis valmis hiliskevadel. Kas pärast seda jätkuvad trennid ka kõigil praegustel rendipindadel, pole esialgu veel otsustatud.

Augustis võttis linnavalitsus vastu Lasnamäel, Liikuri ja Loitsu tänava nurgal asuva kolmnurkse maa-ala detailplaneeringu, mille järgi peaks alale kerkima teine Condori perespordikeskus. “Haabersti maja on meil esimene projekt, ja Lasnamäele hakkame keskust ehitama siis, kui esimene valmis,” ütles Pertelson, viidates, et see jätab võimaluse vajaduse korral asju korrigeerida.

Linnalt toetust ei küsi

•• Spordi- ja noorsooameti juhataja Jaak Raie ütles, et judomaja ehitamiseks pole Indrek Pertelson linna abi küsimas käinud. “Nendel puhkudel on iga kord tegu individuaalotsusega, kõik otsused sünnivad läbirääkimiste tulemusel,” lausus Raie. “Tänases linnas võib sisespordisaali ja ujulate rajamise toetamine põhimõtteliselt kõne alla tulla, kuid rõhutan, et iga kord otsustatakse see eraldi.”

Spordiameti juhataja sõnul on erisusi Tallinna piirkondade vahel, aga üldiselt oleks Lasnamäele spordiobjekti rajamine väga tervitatav.

Indrek Pertelson ütles, et spordikeskuste rajamiseks pole ta linnalt toetust küsinud ja majad ehitatakse mittetulundusühingu kulu ja kirjadega.