„Ei oska nii täpselt seda tehingut kommenteerida, kuid mina oleksin ettevaatlik. Samas kui kõik on seaduslik, siis ei saa midagi öelda,“ ütles sotside ridadesse kuuluv Pihl.

Selle kohta, kas Veolia lisandumine AS Tallinna Vesi omanike sekka ka tavatarbijale mingit mõju avaldab, ei osanud abilinnapea veel öelda.

„Eks konkurentsiamet peab seda vaatama ning ka linn omalt poolt, et tarbija ei kannataks nende tehingute tõttu ning tarbija saaks kõige parema teenuse, olgu see siis vee- või kütteteenus,“ leidis Pihl.

Riigikogus kolmandale lugemisele tulevale monopolide ohjeldamise seaduse suhtes on Pihl lootusrikas.

„Reguleerida tuleb. Tuleks leida normaalne vahekord, et ühelt poolt ikkagi on ju vabaturumajandus, kuid teisalt teatud valdkondades, kus on monopolide tekke oht, on vaja ka reguleerida. Loodan, et riigikogu leiab normaalse lahenduse selles osas,“ lisas ta.

AS Tallinna Vesi omanike seas toimus eile muutus. Senine suuromanik United Utilities müüs maha oma 26,5 protsendilise osaluse Veolia Environment’ile kuuluvale Veolia Water UK PLC’le.

Veolia Environment on tütarettevõtete kaudu osanik Tallinna Küttes, Tallinna Prügilas ning samuti Väo elektri-ja küttejaama kaudu ka elektritootmises.