Praegu küll ei plahvata. Lähituttavate hulgas teda kindlasti pole.

Aare Kambla oli enda sõnul väljapressimiste eest vangis istuva allilmaautoriteedi Urma Grossthali usaldusisik ja ta räägib, kuidas Grossthal nimetab enda ülemuseks teid.

Ei noh…See on nüüd jama. Mis kandi elanik Kambla üldse on?

Praegu elab ta ühes Lääne-Euroopa riigis, mida ma ei saa nimetada. Enne seda elas ta Pärnus.

Pärnus? Jah, olen temaga isegi korra kokku puutunud. Ei mäleta, kas neli või isegi rohkem aastaid tagasi.

See oli 1999. aasta suvel.

1999? Arvan, et see oli varem. Tal oli mingi probleem. Teda hoiti kas kodus kinni või midagi sellist. Olen elus teda üks kord näinud. Aga ma ei näe siin iva. Milles asi?

Ta väitab, et andis teile 260 000 krooni.

(Naerab). Ütlen teile, et mind võib seostada ükskõik millega, aga ainult mitte rahaasjadega. Aga mis ma selle rahaga teinud oleksin?

Te aitasite teda selle eest.

Selle raha eest? (naerab)

Kambla kinnitab seda oma nime all ning esineb oma fotoga ka lehes. Ta väidab, et Grossthal andis talle kunagi teie numbri, nimetades seda hädaabinumbriks, ja “soovitas helistada, kui teda äärmiselt suured probleemid kimbutavad”.

Ja tema helistas?

1999. aasta suvel ta helistas ning oli enda sõnul äärmiselt üllatunud, kuuldes, et teie vastasite. Kõne ajal oli tema kõrval väljapressija, kellele te palusite telefoni ulatada. Teie ja väljapressija vahel olevat olnud konkreetne sõnavahetus, mille järel väljapressija minema läks.

Aga mis kuus see umbes võis olla? Ja edasi? Saadeti minema?

Ta ütleb, et see oli 1999. aasta suvel. Te olevat soovitanud tal ka turvamehed palgata.

Nii. Ja otsisin talle Eero Torgeri või?

Seda ilmselt mitte. Kas olete Aare Kambla kodus käinud?

Praegu küll ei meenu.

Tema seda kinnitab ning ütleb, et tõite tema kätte tagasi ka väljapressijate kätte jäänud rahakoti, kust oli kadunud 50 000 krooni.

Jumal, kas need summad ei lähe natukene liiga suureks? Alguses 260 000, siis veel 50 000 krooni.

50 000 jäi ilmselt väljapressijate kätte, aga teie olevat rahakoti tagasi toonud.

Aga kust ma selle sain?

Seda mina öelda ei oska.

See on jama, aga rääkige edasi, kui see teile huvi pakub. Mul ei tekkinud praegu üldse sellist pinget, et häbeneksin või süüdi oleksin.

Kambla leppis teile rahamaksmises kokku Grossthaliga…

Samuti täiesti absurdne.

…, kes soovitas, et rahast teiega konkreetselt ei räägitaks, kuid vastav summa jäetaks ümbrikus laua nurgale.

Ja mina võtsin laua nurgalt ümbriku? Jätke nüüd. Ütlen veelkord, et olen elus igasugustes situatsioonides olnud, välja arvatud need, kus on midagi rahaga tegemist olnud.

Kambla kinnitab, et vastutab oma sõnade eest ja on valmis valedetektori alla minema.

Einoh, jumala pärast. Mis see minusse puutub? Ta võib käia ükskõik kus, see jätab mind külmaks. Ebaausatel inimestel on ilmselt moodne rääkida valedetektorist. Hiljuti tegi seda ka keegi Ahti-Kullervo Jõgi.

Kambla arvab, et Grossthal ja teie organiseerisite kogu väljapressimise skeemi.

Selline väide vajab eeluurimist ja sellist asja on ju võimalik tuvastada. See on uurimise objekt. Ma ei tea, mis on teie eesmärk, aga võin öelda, et see ei vääri küünlaid. Kaks-kolm nädalat tagasi rääkis identifitseeritav, vanglast põgenenud Ander Sagadi “Pealtnägijas”oma nime all minust selliseid lugusid, et lase aga olla. Ausõna, ma pole pärast seda näinud ühtegi inimest, kes oleks seda tõsiselt võtnud.

Kuidas siiski lõppkokkuvõttes Aare Kambla esitatud väiteid kommenteerite?

Kuidas seda öelda - kurjategija möga.

Kust tea teate, et ta on kurjategija?

Esitasite enne küsimuse, kas olen tema kodus käinud. Nägude peale mul mälu pole, aga mul on aadresside ja nimede peale mälu. Kui õigesti mäletan, on see mees mingite pangategelastega seotud olnud. Tal on mingi pangakelmus. Mitte et see lugu tõene on, aga mastaapsus on häiriv. Üks inimene räägib, ja tuua mind sisse mingisse skeemi - see on mõeldud naiivsetele.

Ühesõnaga - eitate kõike?

Siin ei olegi midagi eitada, saate aru?

Inimene räägib ja meie küsime kommentaare.

Selle asja juures on häiriv, et see on enne valimisi. Kui see oleks pärast valimisi, siis ütleksin südamerahuga - laske käia. Aga see on tühi lugu, te näete vaeva ilmaasjata. Olete leidnud universaalse kurikaela, kes räägib nii erakonna kui Pikaro kohta. Kui kasutada žargooni, siis ta on küll väga madala laubaga inimene.