Pomerantsi kinnitusel ei mõjuta tema otsust see, sotsiaalminister pälvib teistest kabinetiliikmetest tavapäraselt rohkem kriitikat.

“Sõimamine ei häiri mind üldse. Arvan, et ministri palga sees on ka sõimata saamine,” lausus ta. “See ei tähenda aga seda, et ministril peaks olema ükskõik, mis sellest valdkonnast saab, vaid ta peab kõige parema uskumuse, tõe ja teadmiste kohaselt aitama Eesti rahva elujärge parandada.”

Mõtlemisaega võttis Pomerants ka perekonna pärast. “Mul on kena perekond ja pean mõtlema, mida selle ameti vastuvõtmine minu elukorralduses tähendab,” märkis ta. “Mu abikaasa ei unista ministriprouaks saamisest.”

Res Publica eestseisus teeb pühapäeval kogunevale volikogule ettepaneku kinnitada haridus- ja teadusministri kandidaadiks Tartu Ülikooli professor Toivo Maimets, rahandusministriks endine Tallinna linnapea Tõnis Palts ja justiitsministriks riigikontrolli endine direktor Ken-Marti Vaher.

Oma ministrikandidaadid kinnitas eile ka Rahvaliidu volikogu. Ettearvatult näeb erakond keskkonnaministri toolil varemgi seda ametit pidanud Villu Reiljanit. Põllumajandusministri kandidaat on riigikogu liige Tiit Tammsaar.

Sisejulgeoleku eest vastutavaks siseministriks pakub erakond varem oluliste ministeeriumide kantslerina tegutsenud Margus Leivot ning regionaalpoliitikaga tegelevaks siseministriks üheksa aastat Tartu maavanemana töötanud Jaan Õunapuud.

Reformierakonna juhatus kinnitas oma ministrikandidaadid kolmapäeval. Kaitseministriks pakub Reformierakond Margus Hansonit, majandus- ja kommunikatsiooniministriks Meelis Atoneni, kultuuriministriks Urmas Paeti ja rahvastikuministriks Paul-Eerik Rummot. Välisministrina jätkab Kristiina Ojuland.