Prokuratuuri pressiesindaja Mari Luuk ütles Päevalehele, et Tarmo Tammistele teisipäeval esitatud altkäemaksukahtlustuse menetluses on hetkel tuvastatud, et linnapea on saanud erafirmalt "varalisi hüvesid". Kuid väidetavalt võetud raha suurust ei soovinud Luuk avaldada, kuna nende maht on tema sõnul praegu veel selgitamisel.

Luugi sõnul on Tammiste hetkel antud kriminaalasjas linnaametnikest ainuke kahtlustatav. Altkäemaksu andmise kahtlustus on esitatud Aviks Trade juhatuse liikmele, kes on ka OÜ Fervesta Grupp juhatuse liige - prokuratuur ei avaldanud küll selle inimese nime, kuid ainuke mõlema firma juhatuse liige on Vladimir Saksin.

Narva linnapeale kahtlustuse esitamiseni viinud kriminaalmenetlust alustati eelmise aasta kevadel ühe teise menetluse raames. Selles asjas tunnistati Fervesta Grupp juhatuse liige Vladimir Saksin tänavu 6. mail Viru maakohtu poolt süüdi karistusseadustiku selle paragrahvi järgi, mis puudutab ametiasutusele valeandmete esitamist, kui see on toime pandud ametliku dokumendi või muu hüve või tulu saamiseks. Selle kuriteo eest võib karistada rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega - mehele määrati karistuseks 9525 krooni. Tema juhitav ettevõte sai sama kuriteo eest karistusena rahatrahvi 250 000 krooni.

Saksini süüdimõistva otsuse kohaselt sõlmiti 2001. aasta augustis Narva linna ja Fervesta Grupi vahel ostu-müügi leping summas 460 000 krooni, millega ettevõte ostis Raja 3 asuva kinnistu. Lepingu kohaselt pidi ostja hoone remontima ja rekonstrueerima, kogu investeerimiskohustus oli 12 miljonit krooni. Sellest 2,5 miljonit pidi investeerima esimese, 5,5 miljonit teise ning 4 miljonit kolmanda aasta jooksul. Investeerimiskohustuse mittetäitmisel oli ette nähtud trahv - 10 protsenti tegemata jäänud investeeringute summast.

2003. aastal sõlmis Fervesta Grupi teine juhatuse liige Aleksander Moissejev Narva linna esindanud linnapea Tarmo Tammistega ostu-müügi lepingu muutmise leppe, millega investeerimistähtaegu pikendati.

Kohtuotsuse kohaselt saatis Narva linnavara- ja majandusamet 2006. aastal korduvalt Fervesta Grupile kirjalikke meeldetuletusi, kuid ettevõte investeerimiskohustust ei täitnud. Vladimir Saksin esitas 2006. aasta detsembris linnale dokumentide koopiad, mille kohaselt olevat hoonesse investeeridut 2 499 909,67 krooni. Kuid faktiliselt olid Saksini esitatud andmed valed, kuna tegelik investeering oli "oluliselt väiksem".

Narva linnapead Tarmo Tammisted ei ole Päevalehel õnnestunud seni kommentaaride küsimiseks tabada.