Lõbustusasutus, mis on saanud nime Vana-Kreeka filosoofi Platoni kirjeldatud müütiliselt saarelt, võtab enda alla endise Emajõe-äärse Kaunase restorani kogu esimese korruse. Varem asusid siin kulinaariaosakond ja riidehoid. Tantsupõrand paikneb aga põrandapinnast allpool, kunagises kartulikeldris.

Vältimaks Platoni Atlantise saatuse kordumist Tartus, kus soliidsemadki hooned kipuvad maa alla vajuma, tugevdab tümpsuva ööklubi alust 40 sentimeetri paksune raudbetoonist kiht.

Aktsiaseltsi Alexela Entertainment omanikud Juhan Kolk ja Urmas Past kiitsid diskoklubi maailmatasemel helitehnikat ja märkisid, et kokku 1800 kilo kaaluvatest kõlareist kostev heli on kvaliteedilt võrreldav Londoni ja Stockholmi kuninglike ooperiteatrite heliga. Valgustehnikud näitasid oma võimalusi, esitledes Navitrolla hiigelpannood, mis ümbritseb diskosaali kolmest küljest. Pimeduses ilmusid üksteise järel punktvalgusse kentsakad olendid, kes meenutavad niihästi sürrealistlikke kaljujooniseid kui ka mandunud diskopepusid. Näis, et maal polnud avamiseks päris valmis, sest ajahädas kunstnik püüdis publiku juuresolekulgi veel maalile midagi juurde kriipseldada. Ettenähtud kellaajal tõid Past ja Kolk Navitrolla aga lava keskele ja lõikasid lindi asemel pidulikult tükkideks Võrumaa kunstniku pintsaku.

Omanikud ja nende abikaasad lõid kõigi kutsutud külalistega kokku shampanjapokaalid. Aune Past rõõmustas eriti selle üle, et Alexela Entertainmenti loodud paik ühendab Tartule sobilikult äri ja kultuuri. Paljud esimese öö pidulised tunnistasid, et raha ja ilu ühendus on muutnud igava restoranikasti ligitõmbavaks asutuseks, kus tahaks näha esinemas parimaid muusikuid. Arhitektid Kaupo Paabo ja Martti Ruus ning disainer Helmi Sakkov on kujundanud hubase klubi. Mitmel tasapinnal saali liigendavad baarid. Mõeldud on ka soliidsematele seltskondadele, kes võivad õhtut jälgida kõrgete nahkdiivanite eraldatuses.

Avaõhtul ööklubis viibis enamik Tartu tuntumaid inimesi alates linna juhtkonnast ja lõpetades enne keskööd saabunud ülikooli rektoriga. Kui uksed avati ka piletiga publikule, segunesid õhturiietes külastajad ruuduliste vateeritud "kanada puuraiduritega", kes ootasid oma esinejat, Maarja-Liisi. ööklubi näis sobivat kõigile ühtviisi hästi.

ANU JõESAAR