Rolling Stonesi kontsertlava ehitus Tallinna lauluväljakul edeneb ettenähtust kiiremini ja tõotab valmida juba neljapäeva päeval. “Esimesel päeval sai paika lava põrand ja karkassid,” selgitas kontserdi tootmisjuht Aivar Sirelpuu.

Lava ehitab 130 meest, kellele lisandub veel 50 töölist lava mahavõtmiseks pühapäeva öösel. Kolme päevaga panevad lava üles 110 eestlast ja 20 meest Rolling Stonesi meeskonnast. Eesti firmadest ehitavad lava Telinek ja MB Showservices.

Täna antakse lavale õige jume ning paigaldatakse Babüloonia motiividega tornid, samuti seatakse töökorda heli ja valgustornid. Üles pannakse ka maailma suurim Sony ekraan, kust näeb laval toimuvat kogu lauluväljakul.

Lavaehituse viimasel päeval, neljapäeval jääb üle paika seada veel väiksemad dekoratsioonid nagu kardinad ja küljekatused, seejärel hakatakse korda seadma helivõimendust.

Rahvusvahelinemeeskond

Rolling Stonesi kontserdi ajaks jõuab Tallinna 200-liikmeline tuuri meeskond, kelle hulgas on töötajaid neljateistkümnest riigist. “Bridges To Babyloni” kontserdituuri korraldajaid on kokku tuhatkond.

Rollingute ametlikku meeskonda kuuluvad isiklikud turvamehed, ansambliliikmete assistendid, elektrikud, pillide tehnikud, valgus- ja helitehnikud, raamatupidajad, puusepad, peakokk, operaatorid, kostümeerijad, kosmeetikud, pürotehnikud, publitsistid, psühhoterapeut, PR-mänedÏerid, lavamänedÏerid, tootmisjuhid, mehhaanikud, taustamuusikud ja teised.

Sama kirjud kui personali ametinimetused on ka nende rahvused. Töötajaid on Ameerikast, Inglismaalt, Iirimaalt, Kanadast, Belgiast, Austraaliast, Trinidadist, Uus-Meremaalt, Lõuna-Aafrikast, Costa Ricast, Hollandist, Brasiiliast ja Jaapanist.

Platsile pääsebkella kahest

Eestlaste seast on lavaehitajad, köögiabilised, platsi turvamehed, meeskonna autojuhid, riietusruumide perenaised, piletikontrolörid, baaridaamid ja baarimehed, valgustajad ja helitehnikud ning korraldajad IS Music Groupist.

Ansambli lähemad isikud, pressiesindajad ja taustamuusikud jõuavad Eestisse reedel. Koos nendega maandub pärastlõunal Tallinnas eralennukiga Rolling Stonesi trummar Charlie Watts, kitarristid Ronnie Wood ja Keith Richards ning solist Mick Jagger.

Kontsert algab laupäeval kell 20, platsile pääseb alates kella 14. Sissepääs on ühekordne ning platsilt lahkudes vana piletiga tagasi ei saa.