Rudolf Schenker (kitarrist): On imeline vaadata, kuidas asjad muutuvad. Hea, et inimesed on avatumad ja nüüd on kõikidel endistel ühtsetel rahvastel oma väike kodumaa.

KM: Esimest korda mängisime Moskvas aastal 88 ja viimast korda eelmisel aastal. Linn on väga huvitav ja kui enne oli see kõigest ühevärviline, siis nüüd on Moskva mitmetes värvides.

Kas olete poliitiline grupp?

KM: Ei ole, kuigi, jah, olime kutsutud kohtuma Mihhail Gorbatshoviga 1991. Me pole kunagi olnud poliitiline grupp ja poliitikal pole midagi pistmist sellega, et laulust “Wind Of Change” sai suur superhitt ümber maailma. Tegime laulust erinevaid versioone, näiteks hispaaniakeelse ja isegi venekeelse variandi, saksa bändi kohta on väga ebatavaline laulda vene keeles.

Te olete tegutsenud juba kaua, on ette tulnud ka muusikalisi kriise?

KM: Alati on kriise. Aga tuleb tuua muusikasse uusi toone. Praegu töötame koos Peter Wolfiga, kes mängis klahvpille Frank Zappale mitmeid aastaid. Tema produtseerib ka meie uut albumit ja tal on hoopis teine muusikaline nägemus. Mõjutatuna Zappast toob ta ka meie muusikasse uusi toone.

Kas oli raske tulla maailma saksa rokkbändina?

RS: Muidugi oli see raske, sest keegi ei oodanud rokkmuusikat Saksamaalt. Pidime igal välisreisil avama inimeste silmi, kes arvasid et rokkmuusika tuleb ainult Inglismaalt või Ameerikast. Meil oli raskusi, aga raskused teevad tugevaks. Lõpuks saime tugevaks ja nüüd oleme elanud kauem kui mõni teine bänd.

Öeldakse et viimase albumiga “Pure Instinct” muutus Scorpions pehmemaks, mis selle põhjustas?

KM: Töö koos Peter Wolfiga on toonud meie muusikasse teisi värve ja me üritame selle albumiga mitte korrata eelmist, vaid saada uusi kogemusi. Ei saa teha midagi albumi “Crazy World” sarnast, kõik sõltub käesolevast ajast ja inimestest, kellega töötame. Üritame arvestada ammuste fännidega, kuid samal ajal tahame ka uusi kuulajaid.

Kas kavatsete pensionile minna?

KM: See on väga kuulus küsimus, meilt küsitakse seda viimasel ajal väga tihti. Meie naudime muusika tegemist ja ei tee seda raha pärast, seega ei kavatse veel lõpetada. Seni kuni fännid tahavad Scorpionsi ja on veel uusi paiku, kus pole käinud, ei kavatse me lõpetada. Neid kohti, kus me veel esinenud pole, on aga küllaga.