Teid huvitab kindlasti see, mis siis ikkagi juhtus 1968. aastal Helsingis, kui oli käimas Eesti-Soome-T‰ehhi maavõistlus, kus mina olin odaviskaja.

Eellugu on lühidalt see, et 1967. aastal viskasin Kotkas 81.20 sellesama Heldi odaga. Neid odasid oli tookord vähe – Lusisel oli neid vast üks, Nevalal kaks. Nevala ütles, et Toomas, kui sa võidad, siis saad selle kingituseks. Aga Toomas ei võitnud, Toomas jäi tookord teiseks. Nevala võitis viimasel katsel 82.26-ga. Oda läks lapiti ja kohtunik ei oleks tohtinud katset lugeda, aga ta pani ometi toki maha ja Pauli ütles mulle pärast, et mina ei saa Soomes kaotada, mina olen olümpiavõitja. Aga sa saad selle oda. Oda sain kätte järgmisel aastal, kui oli maavõistlus. Tegemist oli aumeeste kokkuleppega.

Küsimus sellest, kas mina olin kaubategija ja pidin selle eest vastu andma 50 neroboli tabletti – see ei olnud minu huvi neile neid tablette anda, see oli nende huvi. Tabletid ma kusagilt kokku korjasin ja need nad ka said.

Hilisemast kokkuleppest, kus väidetakse, et mina olevat andnud Tallinnas kellelegi 500 tabletti neroboli, ei vasta tõele. Kaup küll toimis, aga toimis teiste inimeste kaudu, sest tol ajal ei valmistanud kellelegi raskusi minna apteeki ja vähesegi hea kõneoskuse puhul saadi need tabletid kätte. Nerobol ei olnud tol ajal keelatud aine, keelatud ainete nimekiri avaldati esimest korda Müncheni olümpial, kuid kontrolli teostati esimest korda Montrealis neli aastat hiljem.

Te kõik tahate küsida, kas Toomas Savi on andnud kellelegi dopingut? Toomas Savi ei ole andnud kellelegi dopingut. Olin nõuandjaks väga paljudele sportlastele, olen rääkinud sellest, mis asi on doping, olen rääkinud millised on tema riskid, kas ta on tervisele kahjulik.