Linnapea Edgar Savisaare sõnul võib läinud majandusaasta kohta kokkuvõtlikult öelda, et see oli edukas, teatas linnavolikogu pressiesindaja Päevaleht Online'ile.

„2007. aastat iseloomustas linna tegevusvaldkondade tasakaalustatud ja igakülgne arendamine, kõiki tegevusi toetas linna aktiivne investeerimistegevus, Tallinna positsioon Eesti majanduskeskusena tugevnes veelgi,” iseloomustas linnapea.

Linna konsolideeritud bilansi maht 2007. aastal oli 20,4 miljardit krooni ja see suurenes eelmise aastaga võrreldes 4%.

Linna netovara suuruseks oli 16,4 miljardit krooni, aastane kasv 2%. 2007. aastal töötas linna asutustes ja äriühingutes ning sihtasutustes kokku keskmiselt 19 343 töötajat, sealhulgas 1340 ametnikku.

Linna tegevuskuludest moodustasid tavapäraselt suurima osa tööjõukulud – 41%, majandamiskulude ja muude tegevuskulude osakaal oli 37%.

Tegevuskulud suurenesid tulenevalt jätkuvast palgasurvest. Aruandeaastal tõusis töötajate palk nii linna ettevõtetes, sh transpordi- ja tervishoiutöötajatel, kui ka haridus-, sotsiaal- ja kultuuritöötajatel.

Majandamiskulud ja muud kulud suurenesid kokku 11%, olles enim mõjutatud teenuste ja kaupade üldisest hinnatõusust. Tulenevalt sisseostetavate teenuste kallinemisest suurenesid kulud ka rajatiste korrashoiuks, kokku keskmiselt 14%.

Aruannet auditeerinud audiitorfirma Ernst&Young Baltic AS andis linna majandusaasta aruandele positiivse järeldusotsuse.