Postimees avaldas möödunud nädalal loo, kus kirjeldas kaitsepolitsei ettekannet Edgar Savisaare Venemaa-tegevuse kohta. Selgus, et kapo peab Savisaart Venemaa mõjuagendiks ja seeläbi riigile ohtlikuks.

Savisaar teatas pressiesindaja vahendusel, et "info artiklis pealkirjaga „Vastuluure kirjeldab Edgar Savisaart Venemaa mõjuagendina“ on ilmne riigisaladuse lekitamine. „Palun riigiprokuratuuril analüüsida tõstatatud küsimust põhjalikult ning langetada kaalutletud otsus kriminaalmenetluse alustamiseks seoses riigisaladuse lekitamisega.

Riigisaladuse valdajad peavad riigisaladust kaitsma. Tegemist on elementaarse riigi julgeoleku tagamise nõudega. Kõnealusel juhul valdasid riigisaladust Eesti Vabariigi president, peaminister, siseminister ning viimastele riigisaladuse edastanud Kapo.

On ilmne, et keegi neist on edastanud päevaleht Postimees ajakirjanikule Tuuli Koch’ile kõnealuse riigisaladust sisaldava ettekande. Vastupidisel juhul on mõeldamatu Tuuli Koch’i poolt artiklite kirjutamine kõnealusel teemal koos rohkete detailidega. Kõnealusele riigisaladuse lekitamisele ei saa olla ei juriidilisi ega moraalseid põhjendusi.

Ajakirjanik Tuuli Koch märgib 16.12.2010 artiklis „Vastuluure kirjeldab Edgar Savisaart Venemaa mõjuagendina“ järgnevat: „Riigijuhtidele esitatud dokumendi kohaselt […]“. Dokument saab olla aga ainult kirjalikult või elektrooniliselt vormistatud ning kõikvõimalikud suulised ettekanded ei ole dokumendina käsitletavad ei viimase tavakeelelises ega juriidilises tähenduses.“

Tundub, et armastatud poliitik ei ole lugenud Eesti Päevalehe artiklit, millest selgub, et mingit paberil ettekannet polnud, kapo teavtitas võimukandjaid hoopis suuliselt. See seab uude, mõnevõrra veidrasse valgusse ka Savisaare kuriteoteate. Miskipärast on ka selle pressiteate avaldanud meie kõigi raha eest töötav Tallinna linnavalitsuse pressiteenistus, mitte Keskerakonna avalike suhete meeskond.