“Savisaar kutsus mind enda juurde ja avaldas survet, et ma omal soovil töölt lahkuksin,” lausus Kesklinna vanem Siim Kiisler. Kiisleri sõnul oli Savisaare nõue tungiv. “Ma ei taha kõiki üksikasju kirjeldada, see on meievaheline asi,” lisas Kiisler.

Põhja-Tallinna linnaosa vanem Tõnu Heidov ütles, et Savisaar tegi talle ettepaneku töölt lahkuda, kuid ta ei langeta otsust võimaliku lahkumise kohta enne neljapäeva.

“Arvan, et olen olnud hea linnaosavanem, sest minuga ei ole seotud ühtegi skandaali,” kinnitas Heidov. “Ma ei taha minna ajalukku sellega, et olen teinud halba tööd.”

Heidov peab oma tööaja väljapaistvamateks saavutusteks Stroomi ranna kordategemist ja keskvangla kanalisatsiooni rajamist.

“Linnaosa vanem peaks olema tööl kolm aastat nagu määratud,” lausus pisut üle kahe aasta ametis olnud Heidov.

Lisaks Kiisleri ja Heidovi tagasiastumisele soovib linnapea Edgar Savisaar veel Lasnamäe linnaosa vanema Leonid Mihhailovi lahkumist.

Kuna kõik linnaosade juhid ei ole lahkumisavaldust esitanud, sai linnavalitsus eile ametisse nimetada vaid Helle Kalda, kes asub tööle Mustamäe linnaosa vanemana.

Mustamäe endine juht Voldemar Trumm esitas üleeile vabatahtlikult lahkumisavalduse. “Olen piisavalt kogenud, et mitte põigelda, kui sinust tahetakse vabaneda,” põhjendas Rahvaliitu kuuluv Trumm, kellele pakuti võimalust jätkata tööd linnavalitsuses.

Kui tööst linnavalitsuses ei peaks asja saama, hakkab Trumm tööle Rahvaliidu Tallinna piirkonna esinduses.

“Minu taandumine oli seotud poliitikaga, kuid loodan pärast järgmisi kohalikke valimisi taas linnaosa vanemaks saada,” ütles Trumm.