••Mäletan elavalt veebruari ülemkogu Brüsselis: te väljusite sealt juba enne kohtumise lõppu ja ütlesite, et see eelarvekava pole hea. Nüüd hoiabki Euroopa Parlament seda kinni. Kas saaksite meile siiski anda lootust, et eelarve võetakse enne aasta lõppu vastu? Eesti-sugustele riikidele on väga oluline hakata seda siis kasutama.

Veebruaris oli tõesti tegemist väga halva eelarvekavaga ja see oli põhjus, miks me selle tagasi lükkasime. Ütlesin riigi- ja valitsusjuhtidele, et europarlament tõmbas 570 häälega punase joone juba enne nende arutelu. Kuid nad ei võtnud seda tõsiselt! Ma ütlesin: võtke seda tõsiselt, 570 häält 690-st kujutab endast suurt enamust üle kõigi poliitiliste suundade. Nad käitusid nagu tavaliselt: me oleme valitsusjuhid, meie otsustame. Kuid nende kava lükati tagasi 504 häälega, enam-vähem sama hulgaga. Alles siis said valitsusjuhid aru, et me mõtlesime asja tõsiselt.

Edasi lugedes saad teada, mida arvab Schulz sellest, et edulugude taga nähakse Ansipit, Merkelit ja Hollande’i, kuid takistuse ilmnedes peetakse süüdlaseks teda.