Eilses Eesti Päevalehes ilmunud artikkel “Rootsi aiad on mõrvartigude rünnaku all” tekitas suurt vastukaja. Paljud inimesed kirjutasid ja väitsid, et on fotol kujutatud eriti ohtlikku hispaania teetigu ehk Arion lusitanicus’t mitmel pool Eestis näinud.

Siiski pole see nälkjas meil veel eriti levinud. Eesti malakoloogiaühingu spetsialisti Anneli Ehlvesti sõnul on üsna tõenäoline, et fotol oli kujutatud hoopis Eestis 1980-ndail laialt levinud tumedat teetigu (Arion ater), kes nii suurt kahju ei tekita.

“Ei saa väita, et Eestis lusitanicus’t üldse pole, sest inimene võib olla teda laiali kandnud. Hispaania teeteo värvus varieerub, kuid enamasti on nad oranÏid ning üle kümne sentimeetri pikkuseks ei kasva,” rääkis Ehlvest.

Samuti võivad inimesed hispaania teeteoks pidada Eestis väga levinud tähnilise ilmega suurt seatigu või tumedamat musta seatigu, kes mõlemad kasvavad kuni 15 sentimeetri pikkuseks.

“Musta seatigu võib kohata kõikjal Eestis, näiteks saartel kruusateede peal leidub neid eriti arvukalt. Suur seatigu elab keldrites ja igal pool inimese läheduses,” ütles Ehlvest.