Olles ise heategevusfondi Dharma nõukogu esimees, lubas Sõõrumaa kõik laste toetamisega seotud ettepanekud läbi vaadata ning parimaid projekte finantseerida mahus üks miljon Eesti krooni. “Luban, et minu kolleegid vaatavad kõik ettepanekud läbi ja teevad ausa otsuse,” ütles Sõõrumaa.

Praeguseks on konkursile laekunud umbes kümme tööd. “On selliseid, mis on korralikult valmis kirjutatud projektid ning on ka ainult mõttevälgatusi,” rääkis SA Dharma sotsiaaltöö ja kommunikatsioonijuht Margit Roosaar. “Kuskil viis on täiesti arvestatavaid töid ning umbes sama palju on neid, millega pole midagi peale hakata.” Roosaar rääkis, et on ka inimesi, kes kirjutavad ja raha endale paluvad, kuid nemad saavad siiski eitavad vastused. “Meie parandame laste elu Eestis,” ütles Roosaar.


Konkurss kestab veel detsembri alguseni, mil nõukogu koosolekul valitakse välja parim projekt. Jõulude paiku kuulutatakse välja konkursi võidutöö. „Midagi nii head ja suurt hetkel veel ei ole,” vastas Roosaar küsimusele, kas miljoniprojekt võib juba laekunud olla. „Pigem võib raha hetkeseisuga jagamisele minna,” lisas Roosaar ning avaldas siiski lootust, et mõni tõeliselt hea idee veel laekub.

Avaldusi on praegu tulnud nii eraisikutelt kui ka firmadelt. „Näiteks üks lastesanatoorium on teinud korraliku projekti.”

„Julgustame küll kõiki osalema. Teinekord võib inimesel olla ainult idee, me aitame seda projektiks kujundama,” innustas Roosaar konkursist osa võtma.