Sotsid moodustasid läbirääkimisteks ka töörühma, mida juhib aseesimees Indrek Saar, teatas erakond.

Sotsiaaldemokraatide esimees Jüri Pihl kommenteeris, et sotsiaaldemokraatidel on selge ühisosa nii roheliste kui ka Rahvaliiduga. „Rahvaliiduga on meil sarnased vaated regionaalpoliitikale ning rohelistega jagame lähedasi vaated keskkonnapoliitikas,” märkis Pihl. Ta lisas, et Eesti poliitika vasaktsentristlik tiib tugevneks märgatavalt, kui Rahvaliit ja rohelised liituksid sotsiaaldemokraatidega.

Ettepanek liituda sotside ja rohelistega on kõlanud varem Rahvaliidu poolelt, kui selle käisid välja Jaak Allik, Tiit Tammsaar, Jaanus Männik ja Jaan Õunapuu. Rahvaliitu on omakorda liituma kutsunud juba ka Keskerakond.

Selle nädala lõpuni toimuvad Rahvaliidu 17 maakonna- ja linnaühenduse konverentsid, kus erakonna liikmed peavad nõu erakonna tuleviku üle ning kaaluvad võimalikku ühisosa ja koostööd teiste erakondadega. Kokkuvõtte teeb Rahvaliidu volikogu tuleval esmaspäeval.

Erakonna Eestimaa Rohelised volikogu arutas liitumise küsimust laupäeval ja praegu on see erakonnas n-ö võrguarutlusel.

Strandberg on skeptiline

Mingit kokkulepet erakonna sees või delegatsiooni moodustamist veel pole, kuid erakonna eestkõneleja Marek Strandbergi sõnul on üldine hoiak, et läbi rääkida ju võib. „Samas on tänaseid Eesti rohelisi vasakul olevaks pidada küllalt keeruline,” kommenteeris ta liitumisküsimust.

Eesmärgid on Strandbergi arvates kõigil erakondadel ju enamjaolt sarnased, kuid roheliste koostöö teiste parteidega saab toimida ainult siis, kui inimese ja keskkonna küsimustes laiendatakse oma arusaamade baasi just rohelistele iseloomulikult.