„Tallinna haiglates on haaratud kogu statsionaar, Tartus enamik kirurgilisi erialasid. Ära jäävad ka plaanilised operatsioonid,” teatas arstide liit.

Esmaspäevaks haiglaravile tulema pidanud plaanilistele haigetele teatatakse ravi edasilükkumisest, lubas arstide liit. Üldse soovitatakse patsientidel, kellel on arstiaeg kinni pandud, täpsema info saamiseks pöörduda otse vastava raviasutuse poole ja välja selgitada, kas vastuvõtt toimub või mitte.

Kindel on, et streigi ajal töötavad endiselt kiirabi, erakorralise meditsiini osakonnad ja abivajajatele osutatakse vältimatut arstiabi. Plaanilist arstiabi antakse endiselt ka kuni 18-aastastele lastele, rasedatele ja onkoloogilist ravi saavatele patsientidele.

Tartu ülikooli kliinikumi kommunikatsioonijuht Kristi Tael täpsustas, et juba haiglaravil viibivate patsientide ravi ei katkestata. „Operatsiooni erakorralisuse hindamine on jätkuvalt raviarsti pädevuses,” selgitas ta. Kui streigi tõttu jääb ära operatsioon, siis ka sellest teavitatakse patsienti, lisas Tael.