Endla tänava bussirada pikeneb üle Vabaduse väljaku rahvusooperini Estonia, et sundida autosid koomale tõmbama ja anda sõidu eesõigus ühissõidukitele.

See tähendab, et kaob Kaarli puiesteelt Harju tänavalt vanalinna sissesõidu tee sulgemise tõttu vasakule pöörajatele mõeldud sõidurada. Parempoolne rada jääb bussitaskule, selle kõrval kulgevad bussirada ja kaks otsesuunas sõidurada.

Roosikrantsi tänavast alates on esimene sõidurada mõeldud paremale, Pärnu maanteele pööramiseks, selle kõrval on bussirada ja kaks otsesuunas kulgevat rada. Pärnu maantee ristmikule tuleb ühissõidukeid eelistav valgusfoor.

Bussid-trollid sõidavad oma rada pidi peatusse ja ületavad Estonia puiesteele keerates paremale, Kentmanni tänavale pööramise võimalust ootajate sõiduraja. Estonia puiesteel jääb linna suunal kahest sõidurajast tavasõidukitele avatuks üks.

Bussiraja mahamärkimise järel kaob autojuhtidel võimalus sõita Eesti Panga eest väikese kõrvalpõikega Otsa tänavale ja sealt vajadusel Suur-Karja tänavat mööda vanalinna. Edaspidi tuleb vanalinna suundujatel Kentmanni ja Sakala tänavat pidi sõita ümber Eesti Panga.

Harjumine võtab aega

Liiklusteenistuse liikluskorralduse osakonna juhataja Vello Lõugas ütles, et oluliselt ebamugavamaks ei muutu autojuhtidele midagi, kuid arvestatakse, et uue sõiduskeemiga harjumiseks läheb umbes kaks nädalat.

Tõnismäelt Estoniani teekattemärgistuse uuendamiseks kulub paar ööd. Varasema A asemel hakkab bussiradu kogu linnas tähistama Euroopa standardi järgne BUS.